Dačić: Protest Hrvatskoj zbog napada na igrače

Izvor: Mondo, 09.Feb.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Protest Hrvatskoj zbog napada na igrače

Uz ocenu da je napad na vaterpoliste Zvezde posledica "antisrpske kampanje u Hrvatskoj", srpski ministar spoljnih poslova najavio je da će ovoj zemlji biti uručen i protest zbog incidenta.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ove subote gostujući na RTS da će Hrvatskoj biti uručena protestna nota zbog današnjeg incidenta u Splitu u kom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su fizički napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

Dačić je rekao da je taj napad posledica "antisrpske kampanje" koja se vodi u Hrvatskoj.

"Tražićemo da počinioci budu identifikovani i kažnjeni ali nas mnogo više brine atmosfera u Hrvatskoj jer se tako nešto ne bi desilo u Srbiji. Zato je odgovornost na političarima u Hrvatskoj da ne stvaraju atmosferu koja će biti podsticaj za ovakve anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u toku dana na spiltskoj Rivi u jednom kafiću, preneli su hrvatski portali.

Kako se navodi, njima su u kafiću prišli huligani i zatražili da skinu klupske majice, a do većeg sukoba nije došlo, pošto su trojica vaterpolista pobegla, a jedan je skočio u more.

Srpski mediji preneli su da su među napadnutima Miloš Maksimović i golman Aleksandar Kralj koji je skočio u more, a koji je potom izjavio i da je to bio jedini spas. "Da nisam skočio, ubili bi me", kazao je srpski čuvar mreže.

Pogledajte video!

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.