Dačić: Prete i meni i Vučiću

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Prete i meni i Vučiću

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da prioritet jeste bezbednost predsdnika Srbije i da postoje pretnje upućene njemu i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.

Dačić je rekao da tih pretnji ima, jer ima onih kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi ili smatraju da će im promena vlasti nešto doneti.

"I Vučić i ja smo rekli da se mora istražiti do kraja prisluškivanje predsednika Srbije. Postoje pretnje Vučiću i meni, jer postoje oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi, koji misle da promena vlasti može doneti nešto njima", rekao je Dačić za RTS.

Na pitanje da li atmosfera sada u zemlji podseća na atmosferu pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, Dačić je odgovorio odrečno.

"Država je jača od njih, u ovoj zemlji niko ne sme nikome da preti, ne mogu da postoje centri moći van onih koje narod izabere na izborima, svako može to da pokuša, ali će država još oštrije reagovati. Država Srbija je jača od bilo kakvih pretnji i zloupotreba, čak iako dolaze iz krugova policijskih i bezbednosnih struktura", rekao je Dačić.

Premijer je rekao da "država politički gura borbu protiv kriminala i korupcije i politički nikoga ne brani", dodajući da insistira na tome da Srbija u tome ostvari dobre rezutlate.

Dačić je izjavio da se u neformalnim razgovorima može čuti da će neke zemlje EU možda tražiti da se ponovo uvedu vize za Srbiju.

Vlada Srbije održala je tematsku sednicu posvećenu evrointegracijama. Premijer Dačić je izjavio da je Srbija konačno pobedila.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Prijete i meni i Vučiću

Izvor: Cafe.ba, 25.Dec.2013, 19:45

Premijer Ivica Dačić kaže da prioritet jeste bezbjednost predsjednika Srbije i da postoje prijetnje upućene njemu i prvom potpredsjedniku Vlade, Aleksandru Vučiću.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.