Dačić: Pomoć ruskih stručnjaka u borbi protiv pandemije potvrda solidarnosti i prijateljstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2020, 14:42

Dačić: Pomoć ruskih stručnjaka u borbi protiv pandemije potvrda solidarnosti i prijateljstva

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je na današnjem sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zahvalnost za blagovremenu pomoć ruskih stručnjaka Srbiji u borbi protiv pandemije, kojom je još jednom potvrđena solidarnost i tradicionalno prijateljstvo dve zemlje.

Kako je saopšteno iz ministarstva, na sastanku je bilo reči o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje i predstojećim aktivnostima u okviru međunarodnih organizacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Dačić je, kako se dodaje, obavestio rusku stranu o odlukama Vlade Srbije o ublažavanju pojedinih mera koje su bile uvedene tokom vanredne situacije.

"Obostrano je izraženo očekivanje da će poboljšana epidemiološka situacija u Republici Srbiji u najskorije vreme omogućiti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak intenzivnih aktivnosti u cilju unapređenja svih aspekata bilateralne saradnje", dodaje se u saopštenju srpskog ministarstva.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Ambasador Rusije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.