Dačić: Pojačane mere bezbednosti zbog mogućih terorističkih napada

Izvor: Blic, 19.Dec.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pojačane mere bezbednosti zbog mogućih terorističkih napada

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će policija tokom predstojećih praznika povećati mere bezbednosti objekata koji bi mogli biti meta terorističkih napada, jer su takva upozorenja dobijena od američkih partnera.

Dačić je rekao da je policija zbog opasnosti da se terorističke akcije prošire na područje Srbije proteklih godina imala visok nivo nadzora nad aktivnostima

ekstremističkih grupa, jer nije isključeno da mete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terorističkih napada budu i u Srbiji.

"Očigledno je da postoji latentna opasnost od terorizma na našem prostoru", ocenio je on posle susreta sa bokserom Ljubomirom Borovčaninom, koji 23. decembra u Novom Sadu brani titulu evropskog prvaka.

Kako je istakao Dačić, proteklih godina postojala je tendencija da se sa ovog područja regrutuju teroristi, a na njemu nije bilo terorističkih akcija, ali u poslednje vreme u regionu je bilo takvih akcija, pa sad na vehabije i ekstremističke grupe "treba obratiti više pažnje".

Dačić je dodao da su predstavnici MUP Srbije nedavno imali razgovor na tu temu sa predstavnicima američke službe FBI i kolegama iz Bosne i Hercegovine, a da se sa predstavnicima Sarajeva poseban sastanak očekuje sledeće nedelje.

Povezane vesti: Vehabija iz Novog Pazara pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu, ranio tri osobe Dačić: Policija ne može da se pretvori u Velikog brata Dačić bi sada da održavanje Parade obezbede Evropljani Dačić: Nema opasnosti od terorističkih napada u Srbiji Dačić: Srbiji preti opasnost od terorizma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.