Izvor: RTS, 29.Nov.2021, 14:57

Dačić: Ovo su za SPS dani žalosti za Milutinom Mrkonjićem

Za Socijalističku partiju Srbije ovo su dani žalosti za velikom legendom, istorijskom ličnošću našeg druga Milutina Mrkonjića, ali i dani kada smo svesni radosti što smo imali jednu takvu veličinu među nama, izjavio je lider SPS Ivica Dačić, nakon što se u sedištu stranke u Beogradu upisao u Knjigu žalosti povodom smrti počasnog predsednika te stranke.
Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najavio da će povodom smrti Milutina Mrkonjića, počasnog predsednika SPS-a danas u svim odborima te stranke širom zemlje biti otvorene knjige žalosti.

"Mi smo u obavezi da čuvamo uspomenu na Milutina Mrkonjića zato što je to bio plemenit čovek koji je bio, pre svega stručnjak, a ne političar, koji je živeo za svoje projekte, i koji je mnogo toga uradio za našu zemlju i narod. Da ne govorim koliko je bio veran i ljudima sa kojima je nekada radio, uključujući i bivšeg predsednika SPS i predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovu porodicu", naglasio je Dačić.
Istakao je da je Mrkonjić isto tako bio je odan i mlađima, da je voleo da ih savetuje i da im je davao podršku u najteže vreme, kada su se borili za opstanak partije posle 5. oktobra 2000.
"U tom smislu to je zaista veliki gubitak za našu partiju, ali i velika obaveza da nastavimo njegovim putem. Mi smo doneli odluku da osnujemo političku školu za mlade ljude koja će nositi ime Milutina Mrkonjića", objavio je Dačić.
Zahvalio se svima koji su SPS-u izrazili saučešće i pozvao sve socijaliste koji su ga poštovali da dođu na komemoraciju i sahranu i da se na dostojanstrven način oproste od njega.
Kako je najavio predsednik SPS, u četvrtak u 11 sati biće održana komemoracija Milutinu Mrkonjiću u Skupštini Srbije, a u 15 sati počasni predsednik i jedan od osnivača SPS-a biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Nastavićemo Mrkonjićev put

Izvor: Danas, 29.Nov.2021

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, upisao se u knjigu žalosti povodom smrti počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.