Dačić: Odnosi Srbije i Crne Gore bolji nego ranije

Izvor: Cafe.ba, 09.Jun.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odnosi Srbije i Crne Gore bolji nego ranije

BEOGRAD - Odnosi Srbije i Crne Gore znatno su bolji nego u prethodnom periodu, ocijenio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić navodeći da bismo svi voljeli da jednog dana zajedno budemo u Evropskoj uniji.

Dačić je u intervjuu pogdoričkoj "Pobjedi" rekao da treba prijateljski i otvoreno razgovarati o svim pitanjima odnosa Srbije i Crne Gore, rješavati ih i biti praktičan na tom put.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Govoreći o otvorenim pitanjima između dvije države, Dačić navodi da bi trebalo riješiti pitanje direktnog platnog prometa, navodeći da je teško naći kompromis o dvojnom državljanstvu, jer Crna Gora nije raspoložena za to.

"Ovde je u pitanju naša želja da bude dvojno državljanstvo, ali Crna Gora nije raspoložena za tako nešto. Mislim da je teško očekivati da se napravi kompromis, imajući u vidu da su udaljene strane u tom pogledu", kaže Dačić.

Kada je riječ o platnom prometu, šef srpske diplomatije navodi da je to tema koju pominje već godinama.

"Mislim da bi to pitanje trebalo da se reši, jer svi gube značajna sredstva time što daju proviziju raznim poslovnim bankama, umesto da taj promet bude direktan", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.