Dačić: Odlazak PUPS-a neće oslabiti socijaliste

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odlazak PUPS-a neće oslabiti socijaliste

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da svako ima pravo da odlučuje kako želi da nastupa na izborima i tvrdi da odlazak PUPS-a iz koalicije i približavanje SNS-u neće oslabiti socijaliste.
Dačić je rekao da socijalisti još nisu razgovarali sa PUPS-om o svemu tome, ali je dodao: "Svako ima pravo da odlučuje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << želi. Ne možemo da prihvatimo da neko na listi ima više nego što ima u realnosti", rekao je Dačić novinarima.

On takođe navodi da ga PUPS nije obavestio o odluci, ali da su mu najavili da će razgovarati sa SNS-om.
"U narednim danima ćemo razgovarati o celokupnim odnosima", rekao je Dačić.
Na pitanje da li će izlazak PUPS-a iz koalicije oslabiti poziciju socijalista, lider SPS-a odgovorio je odrično. 
Predsedništvo PUPS-a jednoglasno je odlučilo da se obrati premijeru Aleksandru Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumu sa SNS-om.
U međuvremenu, zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić poželeo je Partiji ujedinjenih penzionera Srbije sreću u pregovorima sa Srpskom naprednom strankom i izrazio nadu da će dobiti bolje uslove na listi i više mandata nego što je SPS bio spreman da im ponudi, u skladu sa dugogodišnjim partnerskim odnosom.
"SPS posebno podržava najavu PUPS-a o mogućnosti i da samostalno izađu na izbore, jer je to uvek najbolji način za proveru sopstvene snage i poverenja kod građana", izjavio je Antić agenciji Beta.
Podsetio je da je PUPS na prethodnim parlamentarnim izborima 2014. godine imao 25 odsto mesta na listi kandidata koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija.
"U SPS-u smo uvereni da će buduću Vladu Srbije, nakon predstojećih izbora, činiti partije koje su je i do sada činile i da za nastavak rada tog uspešnog tima, vođenog premijerom Aleksandrom Vučićem, neće biti važno na kojoj će izbornoj listi biti PUPS", izjavio je Antić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić veruje da odlazak PUPS-a neće oslabiti socijaliste

Izvor: Press, 18.Feb.2016

Predsednik SPS Ivica Dačić, izjavio je danas da svako ima pravo da odlučuje kako želi da nastupa na izborima i tvrdi da odlazak PUPS-a iz koalicije i približavanje SNS-u neće oslabiti socijaliste. .        Dačić...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.