Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o vladi

BEOGRAD - Predsjednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da još nije razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o sastavu buduće Vlade Srbije.

Dačić je za list "Blic" rekao da su SPS i Jedinstvena Srbija (JS) spremne da razgovaraju o nastavku saradnje sa naprednjacima ukoliko dobiju njihov poziv.

"SPS i JS su državotvorne stranke. Ukoliko dobijemo takav poziv, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << spremni smo da razgovaramo o nastavku saradnje sa SNS-om jer je to u najboljem interesu Srbije", naveo je Dačić.

Lider socijalista je rekao da nije u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatima SPS-a pošto je ta stranka osvojila manje glasova nego 2014. godine.

"Zadovoljan sam činjenicom da smo druga po jačini stranka. Imajući u vidu da smo sada izašli na izbore bez PUPS-a, rezultat je otprilike na nivou naših rezultata sa prošlih izbora", istakao je Dačić dodavši da je najvažnije da je SPS "uspio da sačuva identitet stranke i koalicije sa JS".

Upitan da li bi SPS sarađivao sa opozicionim strankama, Dačić je rekao da socijalisti nisu imali kontakte ni sa jednom strankom "osim sa SNS".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

LIDER SPS SPREMAN ZA RAZGOVORE Dačić: Sve zavisi od Vučića

Izvor: Blic, 27.Apr.2016

Razgovora o sastavu buduće vlade još nije bilo. Ne mogu da preciziram kada će do njih doći jer to zavisi od stranke koja je pobedila, kaže za “Blic” lider SPS Ivica Dačić...Komentarišući izborne rezultate, prvi čovek socijalista kaže da je SPS opstao kao druga po jačini stranka i jedina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.