Dačić: Niko nema pravo da tera policiju iz Novog Pazara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2011, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Niko nema pravo da tera policiju iz Novog Pazara

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačih izjavio je danas da niko nema pravo da tera policiju sa bilo kog dela Srbije.

"Dok sam ja ministar niko neće da tera policiju sa bilo kog dela Srbije i mislim da je ta izjava (ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina) data u afektu, imajući u vidu da je naše ministarstvo do sada dobro sarađivalo sa Ugljaninom", kazao je Dačić, a prenosi RTS.

Ministar je dodao da će svako ko prekorači ovlašćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snositi posledice.

Nadmetanje ko će oštrije da napadne Beograd

Ugljanin je juče rekao da je policija u Novom Pazaru privođenjem i maltretirajnem njegovog sina "prešla crvenu liniju" i da će ukoliko se nešto ne učni pozvati međunarodnu zajednicu.

"Odgovorno kažem da načelniku policije Terziću i ovoj policiji nije više mesto u Novom Pazaru i ja ih pozivam da što pre napuste ovaj grad i Srbiju. Ja, kao član vlade, neću se složiti da policija u mojoj zemlji maltretira građane, umesto da ih štiti", kazao je Ugljanin.

Dačić je dodao da je Ugljanin prvo trebalo njega da pozove, a ne medije.

"Mislim da je to posledica nadmetanja unutar bošnjackog naroda unutar Raške oblasti", rekao je Dačić i dodao da je "loše da se to nadmetanje pretvori u to ko će oštrije da kaže koju reč protiv Beograda".

Zaustavljeni po prijavi žene kojoj su isekli put

Novopazarska policija preksinoć je privela četiri maloletnika među kojima i sina ministra Ugljanina, ali saglasnosti o tome da li je tada prekoračila ovlašćenja i da li je bilo maltretiranja nema.

"Policija je tokom večeri zaustavila automobil u kojem su bila četiri maloletna mladića, nasilnički ih izvukla iz vozila, udarala u glavu i telo i šutirala nogama. Nakon toga ih je bez legitimisanja i bilo kakvih pitanja privela", rekao je juče Ugljanin.

Ministar je ocenio da je ponašanje policije u Novom Pazaru prema bošnjačkoj omladini "prešlo crvenu liniju".

Policija je odbacila te navode i dodala da je automobil zaustavljen po prijavi žene kojoj su maloletnici isekli put.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.