Dačić: Niko nema pravo da preti

Izvor: B92, 12.Dec.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Niko nema pravo da preti

Beograd -- Ivica Dačić kaže, povodom navodnih pretnji Miškovića Vučiću, da nema razloga za strah i da bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje.

On je rekao da je razgovarao s potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem povodom pretnji koje mu je uputio privedeni vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković.

"Moramo da konstatujemo da niko nema prava da preti i da će, ako preti, biti suočen sa posledicama", naglasio je premijer na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Dačiću slučajno skinut listing

Dačić kaže da je nedavno jedan radnik Telenora slučajno pokušao da skine listing sa njegovog telefona ne znajući o čijem telefonu je reč. On je naveo da ga je, tokom boravka u inostranstvu, BIA obavestila o tome. Dačić je naglasio da takve stvari moraju da budu sprečene, iako u telefonskoj komunikaciji "ništa ne može da se sazna", ali da je reč o principu i da zato mora da se osmisli sistem koji će onemogućiti zloupotrebe.

Bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje, niti će biti, ali niko u zemlji nikome ne sme da preti, poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbija vodi borbu protiv kriminala i korupcije i ona neće biti zaustavljena nikakvom pretnjom.

On, međutim, nije želeo da komentariše da li će protiv Miškovića i ostalih jutros privedenih biti određene mere zadržavanja, rekavši da nije na političarima da o tome govore, već da za to postoje državni organi koji se time bave.

Dačić je takođe podsetio da će poglavlja 23 i 24, odnosno borba protiv kriminala i korupcije, biti oblasti koje će prve biti otvorene kada počnu pregovori za članstvo Srbije u EU i da zato sve što se sada radi ima dugoročan karakter.

Podsetimo, Miroslav Mišković, njegov sin Marko Mišković, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još sedam osoba, koji su osumnjičeni za mahinacije pri privatizaciji putarskih preduzeća, privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Vučić je ranije danas potvrdio da mu je iz policije preneto kako mu je prilikom privođenja pretio vlasnik kompanije "Delta", ali da ne razmišlja o povećanju bezbednosti.

TV B92 večeras u 19 časova emituje specijalnu emisiju o privođenju Miroslava Miškovića.

Gosti Jugoslava Ćosića biće Milorad Veljović, direktor policije, Nikola Selaković, ministar pravde, novinarka Ruža Ćirković i advokat Miroslava Miškovića. Ekskluzivno za B92 govoriće Milka Forcan, nekadašnja saradnica Miroslava Miškovića.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.