Dačić: Nikakve kriminalne grupe neće uticati na rad i obaveze vlade

Izvor: NaDlanu.com, 15.Feb.2013, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nikakve kriminalne grupe neće uticati na rad i obaveze vlade

Članovi vlade nastaviće sa redovnim aktivnostima i nikakve kriminalne grupe ne mogu da utiču na satnicu rada i obaveze vlade, rekao je večeras premijer Ivica Dačić i najavio novi režim obezbeđivanja državnih letelica.

"Ako će nam kriminalni krugovi i atentatori ili eventualni saboteri određivati satnicu rada onda je nemoguće raditi. Ja verujem u naše državne organe da će da obave svoje funkcije, a jedna od njih je zaštita najviših državnih funkcionera", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Dačić je novinarima, pošto je bezbedno u letelici sleteo na aerodrom Nikola Tesla. Dačić je dodao da veruje da nije prekršio bezbednosne procedure niti zakonske odredbe i precizirao da je informacija o tome da avion u inostranstvu nije bio adekvatno obezbeđen dobijena kada je letelica već bila u Dablinu."Od BIA smo dobili informaciju koja bi podrazumevala promenu satnice i način obezbeđivanja letelice. To su bila nepotvrđena saznanja da bi moglo da dođe do određenih dejstava protiv aviona vlade i ta informacija bila je uopštenog karaktera i nije se direktno odnosila na Dablin", kazao je Dačić. Premijer je precizirao da je telefonom razgovarao sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i da su zajednički zaključili da zbog obaveza koje članovi vlade imaju, a od kojih zavisi budućnost Srbije, nemoguće da se osmisli neki drugi režim tim putovanja koji bi isključio korišćenje vladinih aviona. On je dodao i da je dogovoreno da se ubuduće promeni način obezbeđivanja letelice, tako što će ona biti obezbeđivana 24 sata, a kada se bude nalazila u inostranstvu biće skrenuta pažnja i na mogućnost diverzije. (Blic, Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

"Mafijaši neće uticati na naš rad"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2013

Članovi Vlade nastaviće sa redovnim aktivnostima i nikakve kriminalne grupe ne mogu da utiču na satnicu rada i obaveze Vlade, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić na aerodromu...Avion s premijerom Ivicom Dačićem i delegacijom bezbedno je sinoć, nešto posle 21 sat, sleteo na aerodrom Nikola...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.