Dačić: Nemojte primenjivati dvostruke standarde

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nemojte primenjivati dvostruke standarde

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas u Njujorku članice Saveta bezbednosti UN da ne primenjuju dvostruke standarde u odnosu na Srbiju i da povedu računa o srpskom istorijskom identitetu i verskom nasleđu na Kosovu i Metohiji

"Valjda ovaj svet funkcioniše na principima. Ne može se od Srbije, kao predsedavajućeg OEBS-u, očekivati da brani teritorijalni integritet Ukrajine a da istom takvom snagom ne brani svoj teritorijalni integritet. Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jeste za dijalog ali mi verujemo svojim očima a ne navodima koji su često u slučaju Srbije, primer dvostrukih standarda", kazao je Dačić na sednici Saveta bezbednosti na kojoj je razmotren izveštaj misije UNMIK.

Govoreći o najavama Prištine da će tražiti prijem u UNESKO, Dačić je pozvao članice Saveta bezbednosti da "povedu računa" o istorijskom identitetu Srba i njihovom verskom nasleđu na Kosovu i Metohiji.

"Ako mislite da Rezolucija 1244 ne treba da postoji, ukinite je. Ako neko misli da su pregovori u Briselu gubljenje vremena,neka ih prekinu ali nemojte primenjivati dvostruke standarde prema Srbiji", naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, ruka pomirenja, koju je Srbija pružila kosovskim Albancima, "visi u vazduhu".

"Borićemo se za naše interese politički i diplomatski. Videćemo kako će koja država glasati o zahtevu Prištine za članstvom u UNESKO. Treba da prestanemo da igramo ispod stola i da počnemo da igramo otvoreno. Srbija neće učestvovati u pokušajima da Kosovo na mala vrata uđe u specijalizovane agencije UN", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Nju Jork

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.