Dačić: Neće biti referenduma

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2013, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neće biti referenduma

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je za japansku agenciju Kjoda rekao da neće biti referenduma o prihvatanju briselskog sporazuma o Kosovu i da je to stav Vlade.

Takav stav Vlada je zauzela nakon neuspelog sastanka predstavnika Srba sa severa Kosova i Metohije sa predstavnicima Vlade Srbije. Na sastanku koji su sa kosovskim Srbima imali premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vučić nije postignut dogovor o sprovođenju sporazuma iz Brisela.

Predstavnici Srba sa severa Kosova tražili su da se o Sporazumu izjasne građani na referendumu, ali i da se pre toga o istom pitanju izjasni i Ustavni sud. Naredni sastanak zakazan je za 7. maj, ali je sada pitanje da li će se održati.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da sporazum sa Prištinom mora da se sprovede i da niko nema prava da "vuče Srbiju u dalju propast".

Dačić je na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predstavnicima Srba sa severa Kosova rekao da je jasno da referendum o briselskom sporazumu za njih nije opcija.

"Očigledno je da su ocenili da narod Srbije drugačije misli", kazao je premijer i izrazio uverenje da Vlada ima većinsku podršku naroda.

Premijer je naveo da su i Vlada i Skupština Srbije podržali sporazum i da se on može jedino menjati referendumom.
Pogledaj vesti o: Japan,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.