Dačić: Neće biti granice Srbija-KiM

Izvor: B92, 30.Jan.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neće biti granice Srbija-KiM

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da niko ne želi da uspostavi granicu između Srbije i Kosova, već da se nađe praktično rešenje na osnovu Rezolucije Skupštine Srbije.

"Niko ne želi, niti hoće da uspostavlja bilo kakvu granicu, već da se nađe praktično rešenje na osnovu platforme i rezolucije usvojene u Skupštini Srbije. Ne vidim drugo rešenje. Ako neko zna neko efikasnije rešenje, neka ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predloži", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofjasom u Palati Srbija.

On je komentarišući današnji miting na severu Kosova, gde su Srbi pozvali da se odbace svi sporazumi postignuti u dijalogu Beograda i Prištine i da se prekinu pregovori, istakao da je "Skupština Srbije usvojila rezoluciju u kojoj jasno stoji da će Srbija poštovati sve do sada postignute sporazume iz dijaloga, i da se dijalog mora nastaviti kao i da ne postoji drugi način za rešenje problema".

Dačić je poručio da je dijalog jedini način da se reše problemi u Pokrajini.

Premijer je pozvao one koji eventualno znaju drugačiji i efikasniji način za rešenje problema na Kosovu i Metohiji da ta rešenja predlože.

Na mitingu u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiji su organizatori predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova i Metohije, pročitana je Deklaracija kojom se odbacuju svi postignuti sporazumi u dijalogu Beograda i Prištine uz posredstvo EU i zahteva prekid daljih pregovora i praksa da se prihvataju, kako smatraju, nametnuti i štetni sporazumi.

U Deklaraciji se od Ustavnog suda zahteva da bez odlaganja donese odluke o ustavnosti i zakonitosti sporazuma iz Brisela, kao i uredbi Vlade Srbije za njihovu primenu.

U Beogradu je održan prvi srpsko-kiparski samit na kome su, uoči skupa, kiparski zvaničnici potvrdili podršku Srbiji povodom pitanja Kosova i EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Niko ne želi granicu između Srbije i Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da niko ne želi da uspostavi granicu između Srbije i Kosova, već da se nađe praktično rešenje na osnovu nedavno donete rezolucije Skupštine Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Niko ne želi granicu između Srbije i Kosova

Izvor: Mondo, 30.Jan.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Beogradu da niko ne želi da uspostavi granicu između Srbije i Kosova, već da se nađe praktično rešenje na osnovu nedavno donete rezolucije Skupštine Srbije..."Niko ne želi, niti hoće da uspostavlja bilo kakvu granicu, već da se nađe praktično...

Nastavak na Mondo...

Dačić: Neće biti granice Srbija-KiM

Izvor: RTV Pink, 30.Jan.2013

. . . Premijer Ivica Dačić kaže da niko ne želi da uspostavi granicu između Srbije i Kosova, već da se nađe praktično rešenje na osnovu Rezolucije Skupštine Srbije.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.