Dačić: Nastavak međustranačkog dijaloga u martu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2021, 12:28

Dačić: Nastavak međustranačkog dijaloga u martu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine je da će se međustranački dijalog nastaviti u martu.

Dačić je, gostujući u emisiji Pravi ugao, rekao da je danas razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom i preneo da su postigli načelnu saglasnost o nastavku dijaloga.

"Narodna skupština je spremna da organizuje nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međustranačkog dijaloga. Predložio sam čak i konkretan datum - 1. mart, ali videćemo da li će taj termin odgovarati svima", kazao je Dačić.

U dijalog će se ponovo uključiti, kao predstavnici Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn i Eduard Kukan, kazao je Dačić, navodeći da će oni biti uključeni direktno u dijalog na terenu u Beogradu, a da će Tanja Fajon i Vladimir Bilčik ostati vezani za dijalog, ali da će zbog pandemije virusa korona to činiti "na daljinu".

Kako je rekao, u narednih desetak dana biće dogovoreni tehnički detalji, odnosno teme, način rada i format.

Dačić je naveo da nema selekcije što se tiče poziva stranaka koje bi trebalo da učestvuju u dijalogu.

Navodeći da ima i stranaka koje su parlamentarne i koje to nisu, kao i onih koje su bojkotovale izbore, a i onih koje nisu prešle cenzus, Dačić je kazao da bi trebalo sve da učestvuju u dijalogu.

"Postoje i političke stranke koje ne žele da učestvuju u dijalogu sa predstavnicima vlasti u prisustvu stranaca, odnosno evropskih predstavnika. Ukoliko to tako i ostane, očigledno je da će morati da postoji i druga platforma za razgovore i sa drugim strankama koje nisu obuhvaćene ovim međustranačkim dijalogom", dodao je predsednik parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nastavak međustranačkog dijaloga u martu

Izvor: RTS, 02.Feb.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će se međustranački dijalog nastaviti u martu. . Dačić je danas razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Makalisterom i preneo da su postigli načelnu saglasnost o nastavku dijaloga...Kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.