Dačić: Najveća moguća čast

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 17:40

Dačić: Najveća moguća čast

Kandidat za predsednika Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da je za njega najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta.

On je ocenio da je sada važno da svi budu ujedinjeni, jer, kako kaže, samo ujedinjena Srbija može da odgovori na sve izazove i da vodi Srbiju napred.

"Moj zadatak će biti da kao predsednik skupštine štitim ugled, dostojanstvo i integritet te institucije i da zajedno sa predsednikom i vladom dam zajednčki ključni doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilnosti, politčkoj stablnosti i jedinstvu Srbije, koje su neophodne za rešavanje izavazova koji će nas čekati", rekao je Dačić za Tanjug.

Zato se, dodaje, predsednik Aleksandar Vučić, kao lider najveće partije u zemlji, odlučio da predloži formiranje koncentracione vlade u koju bi ušle sve stranke koje dele takav sistem vrednosti.

Prema njegovim rečima, na konsultacijama tema nije bila broj mandata ili fotelja, već pitanje da li delimo iste vrednosti i da li zajedno idemo u susret izazovima, koji su brojni, od ekonomije, politike pa do međunarodne politike pa do rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Dačić kaže da je za svakog državotvronog političara najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta, jer je to najviše predstavničko telo Srbije i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti.

Skupština ima izbornu i kontrolnu funkciju za izvršnu vlast i ima veoma važne zadatke koje će ispunjavati vezano za budućnost zemlje, rekao je Dačić i zahvalio predsedniku Srbije i svima koji su ga podržali i koji će sutra na sednici skupštine podržati njegov izbor za predsednika parlamenta.

"Svi koji degradiraju i sa licemerjem govore da je to sporedna funkcija, samo političke neznalice", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi put u istoriji parlamenta od uvođenja višestranačkog sistema da će predsednik Narodne skupštine postati lider jedne stranke i to druge po snazi, što, kako je naglasio, pokazuje koliko je predsednik vodio računa o tome.

"To će biti najviša funkcija na kojoj ću biti", rekao je Dačić i podsetio da je postao poslanik 1992. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.