Dačić: Mi smo jedina levica, ostali lažu ljude

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Mi smo jedina levica, ostali lažu ljude

UB/BEOGRAD -

Predsednički kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas, prilikom obilaska Kolubarskog okruga, da je SPS jedina partija levice na političkoj sceni Srbije dok svi ostali "lažu ljude".

"Ja sam jedini kandidat socijalističke opcije, ostali lažu ljude upotrebljavajući socijalnu demagogiju. Nikolić pripada desnici a Tadić formalno Internacionali, a svi govore o socijalnoj pravdi, o programu naše partije - levice", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Dačić na Ubu.

U saopštenju SPS-a dodaje se da je koalicija okupljena oko te partije socijalistička i da ne menja svoje stavove uoči kampanje da bi narod glasao za nju.

"Srbiji treba čvrsta ruka koja će voditi državu. Kada kažem čvrsta ruka ne mislim na diktaturu, već na ruku koja ne drhti. Zato sam ja kandidat za predsednika Srbije", naveo je Dačić.

Žandarmerija nije blokirala put, već preusmeravala

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da žandarmerija nije blokirala alternativne puteve na Kosovu i Metohiji već je preusmeravala ljude i saobraćaj posle najave da će Kfor silom zatvoriti sve alternativne puteve.

Dačić je novinarima na proslavi obeležavanja devetogodišnjice Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata rekao da je "na jednom mestu" bilo problema, ali da žandarmerija nije blokirala put.

"Pre nekoliko dana bilo je najave da će Kfor silom zatvoriti sve alternativne puteve, pa smo mi preusmeravali ljude", precizirao je Dačić.

On je takođe ukazao da suština alternativnog puta nije da se gradi neposredno pored onog postojećeg, već tamo "gde vas niko ne vidi".

"Ne može na 50 metara od punktova da se gradi alternativni put, to je neozbiljno", poručio je Dačić.

Razgraničenje jedino rešenje za Kosovo

Ivica Dačić ponovio je danas da je jedino realno rešenje za Kosovo i Metohiju u razgraničenju teritorija i ocenio da u predizbornoj kampanji osim njega niko ne govori o suštinskim pitanjima.

"Ostali Kosovo ne pominju dok su u kampanji jer nemaju vremena od obilazaka fabrika i preduzeća. Čudi me samo odakle smo u ovakvoj krizi ako ih imamo toliko", rekao je Dačić novinarima na proslavi devetogodišnjice Uprave za obezbeđenje pojedinih ličnosti i objekata.

Dačić je istako da Srbija treba da štiti svoj narod, a da je sve ostalo politika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.