Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića

Izvor: S media, 23.Maj.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Lopta je u rukama Tadića i Nikolića

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je po pitanju formiranja nove vlade lopta u rukama predsednika Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS), Borisa Tadića i Tomislava Nikolića. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Dačić je kazao da "neke strane ambasade teraju" DS da formira vladu sa SNS-om i istakao da nije zadatak SPS da posreduje izmedju te dve stranke.



"Dve najveće stranke treba da odluče da li žele u koaliciju sa nama i ako žele da li imaju 126 poslanika ili žele u medjusobnu koaliciju", kazao je predsednik SPS-a novinarima u Beogradu.

Analitičari: Zašto Tadić treba da bude premijer

Svi srpski premijeri od ‘91 do danas: Ko je bio najbolji? (ANKETA+VIDEO)

S media istražuje: Šta je Tadić ostavio Nikoliću u amanet?

Dačić je ocenio da se u javnosti stvara pogrešan utisak da SPS "zateže" u pregovorima nove vlade.

"Čitav svet vrši pritisak da se napravi neka vrsta strateškog partnerstva izmedju najvećih stranaka", rekao je on i dodao da će SPS podržati svako rešenje koje doprinosi stabilnosti zemlje i da će, ako bude trebalo, otići u opoziciju.

Dačić je ukazao da je najveća odgovornost na SNS-u i DS-u koje su osvojile najviše glasova na izborima i podsetio da te dve stranke ipak nemaju dovoljno da same formiraju vlast.

"Te dve stranke ne čine ni 50 odsto onih koji su izašli na izbore, a obavljaće dve najvažnije funkcije u državi umesto da budu kažnjeni zbog loših izbornih rezultata. Takva su pravila. Tomislav Nikolić je izabran za predsednika, a DS će imati premijera", naveo je lider SPS-a.

Dačić je najavio da će u subotu ili nedelju biti održan Glavni odbor SPS-a na kojem će se, pre svega, razmatrati programska načela koja treba da zastupa nova vlada kako bi SPS učestvovala u njoj.

(Beta)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.