Dačić: Lavrov u maju u Beogradu

Izvor: Beta, 18.Apr.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Lavrov u maju u Beogradu

BEOGRAD, 17. aprila 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uskoro će doći u zvaničnu posetu Srbiji, a okvirno, ta poseta ugovorena je za 15. maj, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić za "Politiku".

"To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i, naravno, predsedavanju Srbije OEBS-u", kazao je Dačić u intervjuu čiji je deo objavljen u subotnjem izdanju dnevnog lista "Politika".

Dačić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dodao da će se Lavrov u Beogradu sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kao i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kako je istakao Dačić, ova poseta nema veze sa njegovom posetom Ukrajini, gde će ići u junu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a.

Dačić je dodao da je telefonom prošle subote razgovarao sa Lavrovom, u utorak sa nemačkim kolegom Frankom Valterom ŠStajnmajerom, dok se u četvrtak u Hagu sreo sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Pavlom Klimkinom.

"Svi razgovori su u cilju sprovodjenja mirovnog plana i mirovnog paketa (o Ukrajini) iz Minska", kazao je Dačić i dodao da će u Beogradu 28. juna biti organizovan sastanak trojke OEBS-a - prethodnog predsedavajućeg iz Švajcarske, sadašnjeg - iz Srbije i sledećeg predsedavajućeg - iz Nemačke.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DAČIĆ SE ČUO S MOSKVOM: Sergej Lavrov 15. maja u Beogradu

Izvor: Kurir, 18.Apr.2015

Doći će Štajnmajer i švajcarski ministar Burkhalter. Dolazi i Lavrov, a ja ću u junu posetiti Ukrajinu, naglašava šef srpske diplomatije..BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i ugovorio s njim posetu Beogradu 15. maja, okvirno..."To...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.