Dačić: Krivična prijava još jedna prljava igra Prištine

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Krivična prijava još jedna prljava igra Prištine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je podnošenje krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jedna prljava igra Prištine, koja pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor sa Srbijom, već samo dalje zaoštravanje situacije.
Ivica Dačić je podnošenje krivične prijave u Prištini ocenio i kao "vrhunac ludila i licemerja".

"Ceo svet zna da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Račku nisu ubijeni civili već pripadnici OVK, da je Vilijem Voker nametnuo priču u zločinu nad civilima, da su Klinton i Olbrajtova govorili o masakru, iako to nije potvrđeno ni istragom Helen Rante", naglasio je Dačić u izjavi za Tanjug.
On je ukazao da je čak i Haški tribunal odustao od te tačke optužnice protiv Slobodana Miloševića i da je ta laž o masakru nad civilima iskorišćena kao neposredno opravdanje za agresiju i bombardovanje Srbije.
"Ta lažna država Kosovo je svoju propagandu bazirala na lažima, i nikakve krivične prijave ne mogu to da izmene", istakao je Dačić.
On naglašava da nijedan međunarodni sud nije nikada presudio da je bio u pitanju, kako oni kažu, masakr nad civilima.
"Uostalom, na njihovim rukama su pronađene barutne čestice, što je dokaz da su koristili vatreno oružje, odnosno da nisu bili civili nego pripadnici OVK", naveo je Dačić i upozorio da je zbog svega toga Priština danas najveća pretnja za mir i stabilnost regiona.
Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", rekao je advokat Tom Gaši.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Voker nije iznenađen Vučićevom izjavom o masakru u Račku: Svet zna bolje

Izvor: Danas, 06.Dec.2019

Bivši ambasador misije OEBS na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da nije iznenađen izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.