Dačić: Kosovo oteto od Srbije

Izvor: B92, 25.Nov.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kosovo oteto od Srbije

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da sigurno niko neće prodati Kosovo, ali da je Kosovo oteto od Srbije i "treba da sačuvamo ono što možemo".

"Niko nam neće vratiti Kosovo ako kažemo 'nećemo u Evropsku uniju'. Mi smo uspeli da se vratimo za pregovarački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sto i bilo bi potpuno pogrešno da ga sada napustimo", rekao je Dačić novinarima ispred Saborne crkve upitan da prokomentariše poruku patrijarha Irineja da Srbija treba da se okrene Rusiji i da uđe u EU samo ako zadrži Kosovo.

Dačić je rekao da Srbija ide ka EU i da je to "naše opredeljenje jer je to dobro za građane Srbije".

"Meni ne treba niko da govori šta su naši interesi jer ja imam iskustva i pamtim kako se čekalo u redovima za hleb i mleko, kakva je bila situacija pocetkom rata a kakva kada se on završio", istakao je on.

"Poređenjem pitanja Kosova sa životnim pitanjima se skrnave obe teme. Niko sigurno neće prodati Kosovo, ali oni su nam ga oteli i mi

moramo da ga zadržimo", poručio je Dačić.

On je naveo da su dobri odnosi sa Rusijom prioritet, ali da ih tek treba jačati i graditi i da se iskoristi autoritet koji ima Ruska Federacija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Kosovo je oteto od Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2012

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da sigurno niko neće prodati Kosovo, ali da je Kosovo oteto od Srbije i da je sada na njoj da ga vrati. ..Sigurno je da niko neće prodati Kosovo, ali Kosovo je oteto od Srbije i sada je na njoj da ga vrati: Dačić  .."Niko nam neće vratiti Kosovo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.