Dačić: Kosovo ne može u UN!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2013, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kosovo ne može u UN!

Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova niti dati saglasnost za njegovo članstvo u Ujedinjenim nacijama, rekao premijer Ivica Dačić. O tome ne može biti govora dok postoje zemlje koje podržavaju Srbiju, istakao srpski premijer.

Ivica Dačić je, komentarišući izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja da je ''predviđeno da Priština u prvoj polovini 2014. godine preda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahtev za članstvo u dve do tri agencije UN", rekao da to ne može da bude rešeno bez pregovora i dogovora sa Beogradom.

Premijer je dodao da o punopravnom članstvu Kosova u UN ne može biti govora dok postoje zemlje koje podržavaju principijelni stav Srbije.

Hodžaj je dodao da je Rezolucija 1244 SB UN o Kosovu "mrtva" i da bi zemlje partneri Kosova zajedno sa kosovskom vladom i skupštinom trebalo da naprave strategiju za članstvo Kosova u UN. On je naveo i da je napravljena "studija o izvodljivosti" koja sadrži detalje puta ka članstvu Kosova u UN.

Kako je preneo prištinski list Koha ditore, Hodžaj je podnoseći skupštinskoj Komisiji za spoljne poslove izveštaj, rekao da je prioritet kosovske diplomatije u 2014. godini je pronalaženje najlakšeg načina za prijem Kosova u Ujedinjene nacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.