Dačić: Kolarević pisao pre vlade

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kolarević pisao pre vlade

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije kaže da neće dozvoliti ličnu politiku u vladi i da o Kolarevićevom tekstu ne može da priča jer se to desilo pre formiranja vlade.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je, povodom autorskog teksta pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića, rekao da nije detaljno upoznat sa tim događajem i da ne može da odgovara za nešto što je napisano pre nego što je autor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uopšte postao član vlade.

"Neću dozvoliti da neko vodi ličnu politiku u vladi, svi moraju da se pridržavaju politike vlade. Bilo ko da iznosi stavove drugačije od vladinih biće kažnjen, ali ne mogu da pričam o nečemu što se desilo pre nego što je vlada formirana", rekao je Dačić.

Komentarišući stav nekih od kritičara Kolarevićevog teksta, Dačić je konstatovao da je reč o istim ljudima koji su branili pravo na slobodu izražavanja bivšeg direktora Narodne biblioteke Sretena Ugričića, a danas to pravo osporavaju nekome drugome.

Kolarević je tekst "Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak" objavio 13. avgusta na sajtu "Novog standarda", a u njemu je izneo uvrede na račun velikog broja javnih i kulturnih radnika u Srbiji nazvavši ih "nosiocima i izvršiocima pogubne srpske politike".

Tim povodom reagovao je i lider DS Boris Tadić, tražeći Kolarovićevu ostavku. Ministar kulture i informisanja Branislav Petković izjavio je da neće da smeni svog pomoćnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.