Dačić: Kalam ostavio neizbrisiv trag u istoriji Indije

Izvor: Press, 29.Jul.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kalam ostavio neizbrisiv trag u istoriji Indije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, upisao se danas u knjigu žalosti povodom smrti bivšeg predsednika Republike Indije Abdula Kalama koja je otvorena u ambasadi te zemlje.
           "Sa velikom žalošću smo primili vest o smrti bivšeg predsednika Republike Indije dr Abdula Kalama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ličnosti koja je ostavila neizbrisiv trag u istoji Vaše zemlje", naveo je Dačić. Njegova smrt, kako je istakao, "predstavlja nenadoknadiv gubitak za Indiju i svet, s obzirom na doprinos koji je pružio njenom razvoju, posebno napretku u oblasti visokih tehnologija", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije."Sećamo se njegove istaknute uloge državnika koji se dosledno zalagao za mir u svetu i uvažavanje onih principa u međunarodnim odnosima koji su položeni u periodu nastanka velikog Pokreta nesvrstanosti i koji predstavljaju okosnicu tradicionalnog prijateljstva i saradnje između naše dve zemlje", upisao je šef srpske diplomatije.



Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.