Dačić: Jorga uhapšen u Ohridu

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Jorga uhapšen u Ohridu

Beograd -- Zajedničkom akcijom srpske i makedonske policije u Ohridu lociran i uhapšen Vladimir Jorga (37), zbog sumnje da je 2002. izvršio ubistvo u Pančevu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je kazao da se identitet uhapšenog još utvrđuje s obzirom na to da je on prepoznat na osnovu fotografije.

Postupak ekstradicije je u toku, rekao je ministar i dodao da o tome odlučuju nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državni organi Makedonije.

"U trenutku hapšenja Jorga je kod sebe imao pasoš BiH", rekao je ministar Dačić.

Hašenje je izvedeno u akciji makedonske i srpske policije, potvrdio je vest o Jorginom hapšenju ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Jorga se sumnjiči da je u bašti kafića "013″ ubio Gorana Grbana (25), zvanog Goša. Tokom pucnjave ranjeno je i jedno dete.

Grban i Jorga su, navodno, bili u svađi zbog devojke. Pre krvavog obračuna, kako se spekulisalo u to vreme, Grban i Jorga su se čak i potukli, ali je tada deblji kraj izvukao sin proslavljenog karatiste Ilije Jorge. Posle ubistva se govorilo da je Jorga odmah posle zločina pobegao iz Srbije, a spekulisalo se da se dugo skrivao i u Bosni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.