Dačić: Izbor potpredsednika SPS-a u septembru

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbor potpredsednika SPS-a u septembru

Izbor svih preostalih organa Socijalističke partije Srbije među kojim i izbor potpredsednika biće održan u septembru, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić.

On je to najavio pre sednice Glavnog odbora SPS na kom je, kako su mediji javljali, trebalo da bude izabrano najuže rukovodstvo.

Dačić je za predsednika stranke ponovo izabran u decembru prošle godine, ali tada nije izabrano predsedništvo stranke.

Iza Dačića su tokom konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za novinare stajali omladinci SPS-a, a Dačić je kroz smeh rekao da "one starije još nisu birali i da ne zna da li će da ih bira".

"Možda bi to bilo najbolje", dodao je Dačić.

Upitan da li će biti kadrovskim promena u predsedništvu on je kazao da će ih biti, ali nije želeo ništa da precizira.

On je rekao da je današnji GO posvećen 29. godišnjici SPS.

"To jedna obaveza, ali odgovornost da izvučemo pouke iz svega što je bilo i da ostavljajući prošlost za nama probamo da napravimo najbolji mogući plan i program za budućnost SPS i cele Srbije. U tom cilju će biti ovo pripemna sednica GO za održavanje sednice Glavnog odbora u septembru na kojoj će biti izabrani svi preostali organi", rekao je Dačić.

On je rekao da je cilj SPS-a da na parlamentarnim izborima ostvare najbolji rezultat i da se organizuju za jednu ozbiljnu političku borbu u narednom periodu.

Kazao da je SPS na poslednjim parlamentarnim izborima osvojio oko 420.000 glasova i da im je cilj da na sledećim osvoje pola miliona glasova te da veruje da je taj cilj ostvariv.

Dačić je istakao da je SPS jedina stranka koja je preživela 29 godina i koja je i dalje među najjačim političkim strankama i da to govori o "vitalnosti ideje" te stranke.

"Ne treba ponavljati ništa što je bilo loše i treba graditi priču koja se zasniva na Srbiji 2020. godini i za narednu deceniju. Od prošlosti se ne živi, ako je naša prošlost jedina naša budućnost onda je vreme da zatvorimo stranku. Ja ne mislim tako, ljudi iza mene (omladinci) su rođeni posle devedesetih godina i vreme je da se pravi nova stranka prilagođena vremenu u kome živimo", rekao ej Dačić.

On je kazao da se SPS dosta promenio i da je on jedini ostatak nekadašnjeg rukovodstva iz devedesetih godina.

Za Milutina Mrkonjića je kroz smeh rekao da svi koji ga znaju, znaju da on "nikada nije ni bio partijski funkcioner".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.