Dačić: Idemo u Brisel, ne zna se da li otvaramo poglavlja

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Idemo u Brisel, ne zna se da li otvaramo poglavlja

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će sa premijerom Aleksandrom Vučićem sutra putovati u Brisel, ali da još ne znaju da li će biti otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa Evropskom unijom.

I dalje postoji problem da li će Hrvatska povući saglasnost za otvaranje poglavlja, rekao je Dačić u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << leskovačkom Narodnom pozorištu, na svečanosti povodom 26 godina od osnivanja SPS.

Dačić je izjavio da je "siguran" da pokušaj vojnog puča u Turskoj "ima dosta primesa sa strane".

"Znate šta naša partija misli o pučevima i nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije dobro donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom. Tom puču možda samo fale neka oruđa ili instrumenti, pištaljke, pesnice, otpor ili patke", rekao je Dačić.

Treba da osudimo sve zločine koje je naš narod činio prema drugima, ali ne smemo da dozvolimo da bilo ko baci senku na ono što su istorijska dostignuća našeg naroda, a jedno od tih dostignuća je Republika Srpska, izjavio je Dačić, dodavši: "Branićemo je i podržavati sve dok postoji Srbija".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jovanović: Otvaranje poglavlja zasluga svih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2016, 19:34

Otvaranje Poglavlja 23 i 24 je dobra vest za Srbiju i dolazi kao rezultat napora svih koji su se poslednjih 15 godina borili za vrednosti evropske Srbije, rekao je danas lider LDP Čedomir Jovanović..."Ipak, da budemo pošteni do kraja, na otvaranje ovih poglavlja čekamo tako dugo zbog nespremnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.