Dačić: Ekonomija je prioritet

Izvor: RTS, 04.Sep.2013, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ekonomija je prioritet

Prioritet rekonstruisane vlade biće rešavanje ekonomskih problema, rekao premijer Ivica Dačić i kao glavni cilj naveo povećanje zaposlenosti. Vlast u Beogradu biće promenjena, ali se o tome još nije razgovaralo, kaže Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je u Vlasotincu da je prioritet rekonstruisane vlade rešavanje ekonomskih problema.

Kao glavni cilj nove vlade postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo povećanje zaposlenosti i smanjivanju ogromne, možda i najveće stope nezaposlenosti u Evropi, rekao je Dačić, koji je prisustvovao otvaranju pogona fabrike Elrad.

On je dodao da svega toga sigurno ne može biti bez jasne ekonomske politike i jasnog koncepta koji bi omogućio stvaranje povoljne klime i povoljnog poslovnog ambijenta za strane investitore.

Prema rečima Dačića, slika o Srbiji je promenjena u svetu zbog njenog čvrstog puta ka Evropskoj uniji.

Situacija je svuda teška, ocenio je Dačić i istakao da je na jugu Srbije deset puta teža nego u drugim regionima, a broj nezaposlenih je znatno veći.

"Zato mi je drago što se ova fabrika otvara u Vlasotincu i očekujem da će u ovom kompleksu uskoro posao dobiti oko 800 radnika, što je za ovaj kraj veoma veliki broj, rekao je Dačić.

Proizvođač komponenti za elektronske uređaje "Elrad" u fabrici Vlasotincu zapošljava šezdesetak radnika.

Vlast u Beogradu će biti promenjena

Srpski premijer rekao je novinarima da će vlast u Beogradu biti promenjena, ali da se o tome još nije razgovaralo.

"Ja sam rekao pre neki dan da je Đilas na putu da bude pluskvamperfekat, kao i Dinkić", kazao je Dačić upitan kakav je stav socijalista povodom jučerašnjih izjava iz Srpske napredne stranke o mogućoj smeni vlasti u srpskoj prestonici.

Dačić je istakao da o tome sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem još nije razgovarao.

"Nismo oko toga još razgovarali, imali smo druge teme. To je sledeća tema o kojoj treba da raspravljamo", kazao je i dodao da "duh promene" treba preneti na niže instance, kao što su javna preduzeća i ustanove u lokalnim samoupravama.

"To će biti sada jedan proces koji će po dubini da uđe u sve pore.

Da li će doći do Leskovca to ćemo da vidmo", rekao je Dačić. 

Za Paradu ponosa prvo bezbednosna procena

Premijer je rekao da još nije dobio pismo 14 ambasada u kome podržavaju Paradu ponosa i istakao da je za njeno održavanje potrebno prvo napraviti bezbednosnu procenu.

"Mi nikada nismo bili protiv održavanja parade ponosa ali prvo treba napraviti bezbednosnu procenu, ne treba se zaletati", poručio je Dačić.

Kako je dodao, to je delikatno pitanje jer ćemo imati pritiske iz Evrope da se Parada održi i svaka druga odluka bila bi tumačena kao naša nespremnost.

"Ipak, ima nešto što je važnije a to je bezbednost i zato ćemo uraditi veoma ozbiljnu bezbednosnu analizu", kazao je Dačić.

Premijer je podsetio da je u Srbiji dosad bilo Parada ponosa, ali i onih koje nisu održane i da zato treba ozbiljno razmotriti bezbednosnu situaciju.

Ambasade više evropskih zemalja, Kanade i Australije podržale su održavanje Parade ponosa u Beogradu i pozvale srpske vlasti da obezbede miran i siguran ambijent za učesnike povorke.

Pismo, koje su potpisali predstavnici 14 ambasada u Srbiji, upućeno je premijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, kao i Goranu Miletiću, članu organizacionog odbora Parade ponosa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Ekonomske teme pa vlast u Beogradu

Izvor: RTS, 05.Sep.2013, 01:41

Prioritet rekonstruisane vlade biće rešavanje ekonomskih problema, rekao premijer Ivica Dačić i kao glavni cilj naveo povećanje zaposlenosti. Vlast u Beogradu biće promenjena, ali o tome se još nije razgovaralo, kaže Dačić. ..Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je u Vlasotincu da je prioritet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.