Dačić: Državna politika prema KiM nije narušena

Izvor: Blic, 18.Nov.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Državna politika prema KiM nije narušena

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je danas da politika države Srbije po pitanju Kosova i Metohije "nije narušena", iako postoje izvesne nesuglasice unutar vladajuće koalicije.

- Najbolje je da se dogovorimo da li bi oni koji imaju isti stav o Kosovu mogli da naprave većinu. Ne verujem. Zato što svako ima različit stav. To nije samo stvar u jednom načelnom pitanju, to je stvar u konkretnim rešenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za koje svako ima neki svoj predlog - izjavio je Dačić.

On je, međutim, naglasio da politika po pitanju Kosova nije narušena, ali da se postavlja pitanje kako će u budućnosti biti moguće spojiti evropski put Srbije sa pitanjima zaštine nacionalnih i državnih interesa.

Dačić je rekao da u vladi nije bilo nikakvih "sukoba" po pitanju dogovora postignutih u dijalogu Beograda i Prištine.

Vlada Srbije, kako je naglasio, nije usvojila nijedno rešenje kojem bi se moglo prigovoriti da nije statusno neutralno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.