Dačić: Dosta javašluka, smenjivaću u ambasadama

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dosta javašluka, smenjivaću u ambasadama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rešio je da se obračuna sa lopovlukom u srpskim ambasadama i konzulatima širom sveta – kaže da će smeniti sve diplomate u čijim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) otkriju malverzacije.
Dačić je rekao da će svuda gde se utvrde nepravilnosti biti smenjeni svi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovorni. "Ne sme biti javašluka i lopovluka po ambasadama, zbog toga će morati da odgovaraju", naglasio je Dačić za Kurir.

Ministarstvo spoljnih poslova započelo je vanrednu kontrolu svih naših DKP. Pod lupom su pre svega finansije, ali i nivo bezbednosti objekata i osoblja, kvalitet komunikacije diplomata s državom i dijasporom, prijemi i druge stvari. 
"Ništa se nije proveravalo više od 20 godina i zato smo odlučili da zavedemo red u našim DKP. Formirali smo tim koji je zadužen za nadzor, kojim će biti obuhvaćene sve ambasade i konzulati", objašnjava Dačić.
Ovaj tim MSP vodi državni sekretar Ivica Tončev, koji najavljuje da posle "češljanja" ambasada u Bratislavi i Beču, na red dolaze srpska predstavništva u Parizu, Londonu, Madridu, ali i Maroko, Peking i druge destinacije izvan Evrope, preneo je list.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ne sme biti javašluka i lopovluka po ambasadama

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da je rešio da se obračuna sa lopovlukom u srpskim ambasadama i konzulatima širom sveta...Dačić je za "Kurir" rekao da će smeniti sve diplomate u čijim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) otkriju malverzacije..."Svuda gde se utvrde...

Nastavak na Radio 021...

Dačić zapretio: Dosta javašluka i lopovluka, smene

Izvor: OkRadio.rs, 04.Feb.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rešio je da se obračuna sa lopovlukom u srpskim ambasadama i konzulatima širom sveta. Dačić je za "Kurir" rekao da će smeniti sve diplomate u čijim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) otkriju malverzacije. "Svuda gde se utvrde nepravilnosti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.