Dačić: Čarke sa Hrvatima zbog Šešelja, a ne Vulina

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Čarke sa Hrvatima zbog Šešelja, a ne Vulina

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je Hrvatska uručila Srbiji diplomatsku notu zbog paljenja hrvatske zastave, a ne zbog izjave ministra Aleksandra Vulina.

Foto: Beta, Lana Slivar Dominić Dačić tokom zvanične posete Zagrebu

Ističući da je veoma važno da razni incidenti ne bacaju senku na javno izrečenu želju za unapređenjem odnosa dve države, Dačić je rekao: "Ne mogu da prihvatim to da je izjava Vulina izazvala ceo ovaj incident. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Diplomatska nota koja nam je stigla je zbog paljenja hrvatske zastave od strane Vojislava Ssešelja a ne zbog izjave ministra Vulina".

Na pitanje da li Vulinove izjave predstavljaju mešanje u "tuđi sektor" i stvaraju probleme, Dačić je odgovorio: "To je pojednostavljeno pitanje, zato što ispada kao da je pre Vulinove izjave sve bilo idelano. Nije. Prve takve izjave su došle sa hrvatske strane, bili su takvi nastupi u Evropskom parlamentu oko Šešelja", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare.

On je dodao da su odnosi između Srbije i Hrvatske kao i odnosi između dva naroda veoma značajni za ukupnu stabilnost u regionu, i naveo da je važno ići ka normalizaciji odnosa.

Dačić smatra da su državni organi adekvatno reagovali kada je protiv Vojislava Šešelja podneta krivična prijava zbog paljenja hrvatske zastave i navodi da mu je hrvatska koleginica Vesna Pusić juče prenela da će se hrvatski ambasador vratiti u Beograd posle konsultacija nakon katoličkog Uskrsa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.