Dačić: Bilo bi dobro da izađem na izbore

Izvor: Vesti-online.com, 02.Avg.2013, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bilo bi dobro da izađem na izbore

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da bi bilo dobro da i on glasa na lokalnim izborima na Kosovu i da tako pošalje jasnu poruku Srbima koji danas ne žive na Kosovu da i oni treba da izađu na te izbore.

 

"Mislim da bi to bilo dobro, jer bi se tako poslala poruka svim Srbima koji danas ne žive na Kosovu, da i oni izađu na izbore, ne zbog prištinske vlade, nego bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tako srpski organi vlasti na Kosovu bili legitimizovani i legalizovani, pošto su do sada za njih govorili da su ilegalne strukture vlasti", rekao je Dačić novinarima u Bačkom Petrovcu, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

  Jedinstvena izborna lista bi bila najbolje rečenje: Ivica Dačić

 

Dačić je dodao da će posle lokalnih izbora doći do konstituisanja Zajednice srpskih opština i naveo da je predložio Srbima sa Kosova da na te izbore izađu sa jedinstvenom listom. On je još kazao da će glavni pregovarač za pregovore sa Evropskom unijom biti imenovan pošto bude završen proces rekonstrukcije Vlade

Srbije, odnosno "posle 20. avgusta".

 

Dačić je zahvalio Slovačkoj na principijelnoj podršci i stavu u vezi s kosovskim

Pročitajte i:

  Dačić: Želim da glasam u Prizrenu! Dačić ne može da glasa na Kosmetu?

pitanjem, kao i za podršku koju je dala Srbiji prilikom odlučivanja o datumu za pregovore sa EU.

 

"Da nije bilo Slovačke, odluka ne bi bila tako laka i verovatno bi bilo novih uslovljavanja za Srbiju", ocenio je Dačić i dodao da Slovačka može kroz savete puno da pomogne Srbiji u pregovorima sa EU.

 

On je dodao da Srbija i Slovačka imaju dobru privrednu saradnju, dodavši da je ekonomska razmena u prošloj godini bila na nivou od 350 miliona evra i ocenio da još ima prostora za unapređivanje privredne saradnje.

 

Potpredsednik Vlade Slovačke Miroslav Lajčak rekao je da Srbija i njegova zemlja sada dele i zajedničku evropsku budućnost.

 

"Srbi se vraćaju tamo gde pripadaju - među evropske narode, a Slovačka može da pomogne u tom procesu", poručio je Lajčak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.