Dačić: Bez dece, Srbija će nestati

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bez dece, Srbija će nestati

Beograd -- Srpski premijer Ivica Dačić upozorio da Srbija ima manjak novorođene dece i da će, ako se stanje ne popravi, za dva ili tri veka Srbija nestati i bez ratova.

"Naš cilj mora da bude što više dece, ali i da pazimo na starije, na one koji su o nama vodili računa", rekao je Dačić prilikom otvaranja Ulice otvorenog srca u Svetogorskoj ulici, u centru Beograda. On je, takođe, istakao, da je važna i briga o starima.

On je istakao da svako mora da doprinese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tamo gde radi i izražio želju da na kraju ove godine građani mogu reći da je to bila najbolja godina.

Dačić je svima čestitao sreću Novu godinu i građanima poželo da na kraju ove godine mogu da kažu da im je 2014. godina bila najbolja.

"Pozivam vas i želim da u nasoj zemlji bude više ljubavi, više poštovanja, više pažnje prema deci, a samim tim i prema budućnosti Srbije", rekao je Dačić.

"Sledeća godina će biti veoma radna, a već prekosutra imamo sednicu vlade i nastavljamo sa aktivnostima koji će građanima omogućiti da žive u mnogo boljoj Srbiji", rekao je Dačić.

Premijer Dačić će sutra, kako je saopštila vladina pres služba, obići Dom za stara lica na Bežanijskoj kosi u Beogradu, koji proslavlja 50 godina rada.

Ovog puta, Ulica otvorenog srca će proteći u znaku "Pokreta za brigu o starijima 65+", akcije Fonda B92 koja za cilj ima zbrinjavanje najstarijih sugrađana u našoj zemlji, pod sloganom "Stari nisu stvari!".

Duž Makedonske i Svetogorske ulice biće raspoređene tezge na kojima će gosti Ulice otvorenog srca moći da kupe suvenire akcije "Pokret 65+", kao i rukotvorine umetnika i zanatlija.

Inače, Dačić je rano jutros uručio zlatnik prvorođenoj bebi, devojčici, u bolnici "Narodni front" koju je rodila Gordana Zečević.

Tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca ove godine posvećena je starijim sugrađanima.

"Nastaviti sa reformama i u 2014. godini"

Premijer je, takođe, izjavio da je važno da se reforme nastave i u 2014. godini, kako bi krajem godine moglo da se radi na boljem životnom standardu i razvoju ekonomije.

On je nakon otvaranja Ulice otvorenog srca, rekao da su u prošloj godini postignuti dobri rezultati kada je reč o međunarodnom položaju Srbije i podsetio da 21. januara kreću pregovori sa Evropskoj unijom.

"Ja jesam optimista, jer ne treba odustajati", rekao je Dačić za B92.

On je građanima poručio da je potreban pomak u vrednosnom sistemu.

"To znači da se refrome sprovedu i da uspostavimo evropski sistem vrednosti kada je reč o pravilima igre i da svako od nas doprinese koliko može", rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da će za njega i 2014. biti radna, i napomenuo da je i Novu godinu dočekao radno, navodeći da je već prekosutra sednica Vlade.

"Ništa nije teško kada imate cilj, a cilj je da ovo bude rađanje neke nove i bolje Srbije", istakao je premijer.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić otvorio Ulicu velikog srca: želim da u nasoj zemlji bude više ljubavi i više poštovanja

Izvor: Press, 01.Jan.2014

"Pošto smo današnji dan posvetili i deci i starijima, naš cilj mora da bude da ima što više dece i da budemo pažljivi prema onima koj su ceo život radili za nas malo mlađe", rekao je Dačić na toj manifestaciji.. Dačić je svima čestitao sreću Novu godinu i građanima poželo da na kraju...

Nastavak na Press...

Veliki problem Srbije manjak novordjene dece

Izvor: Beta, 01.Jan.2014

BEOGRAD, 1. januara 2014. (Beta) - Srpski premijer Ivica Dačić upozorio je u sredu da Srbija ima manjak novorodjene dece i da će, ako se stanje ne popravi, za dva ili tri veka Srbija nestati i bez ratova..."Naš cilj mora da bude što više dece, ali i da pazimo na starije, na one koji su o nama vodili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.