Dačić: Ako ne može sa DS, praviću vladu s naprednjacima

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ako ne može sa DS, praviću vladu s naprednjacima

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će početi razgovore o novoj vladi sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ako se pokaže da je nemoguće doći do parlamentarne većine sa Demokratskom strankom (DS).

Dačić je novinarima u Beogradu u Belekspo centru rekao da više "ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << priča da podrškom (lideru DS Borisu) Tadiću podržavate proevropsku vladu", jer je očigledno da je i Tomislav Nikolić prihvatljiv za EU i međunarodnu zajednicu.

Predsednik SPS je kazao da se od njega očekuje da podrži Tadića kao proevropsku varijantu, dok iz međunarodne zajednice podržavaju Nikolića, i dodao: "Ovo je jedan lud svet".

"Nikolića telefonom zove državna sekretarka SAD Hilari Klinton, a evropski komesar za proširenje Štefan File mu dolazi na inauguraciju", rekao je Dačić i dodao da su Tadić i Nikolić "evrofanatici", a da je on veći nacionalista od obojice.

"Nije ovde više pitanje ko je za Evropu, a ko nije. Ja sam u odnosu na Tadića i Nikolića veći nacionalista, a i Tadić i Nikolić su evrofanatici", naveo je predsednik SPS.

Govoreći o telefonskom pozivu Hilari Klinton predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, Dačić je kazao: "Ispada da se pamte samo oni koji obavljaju visoke funkcije" i da bi mu se zbog toga možda isplatilo da bude "premijer u drugoj kombinaciji".

"Meni bi se možda više isplatilo da budem premijer u nekoj drugoj kombinaciji nego ovde da podržavam nešto za šta kažu da je proevropski, a sa druge strane mu (Nikoliću) Evropljani i Amerikanci odaju počast", rekao je Dačić.

"Ja kada odem u Ameriku teško mogu da se sretnem sa nekim od ministara, a Nikolića zove državni sekretar SAD", rekao je lider socijalista. On je dodao da u slučaju da propadnu eventualni pregovori socijalista i naprednjaka postoji mogućnost da vladu formiraju DS i SNS ili će se ići na nove izbore.

Prema njegovim rečima, za koaliciju oko socijalista je teško prihvatljiv predlog o zamrzavanju penzija i plata u javnom sektoru.

Dačić je dodao da je SPS 2008. godine podržao formiranje proevropske vlade, a da su ga pojedini u međunarodnoj zajednici doživljavali kao nužno zlo.

Nisam član nijedne stanke, ali mi Dačićeve izjave nisu jasne. Ne zna kom će carstvu da se prikloni, odnosno gleda gde će više da profitira. Ako je već tako onda SNS i DS u VLadu, a SPS u opoziciju, najpoštenije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.