Dačić: Ako je do mene, Parade ponosa neće biti!

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ako je do mene, "Parade ponosa" neće biti!

- Još ne postoji zajednički politički stav o održavanju "Parade ponosa", a ako je na policiji da odluči, parade neće ni biti - kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da nije na policiji da odlučuje o tome da li će biti održana " >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Parada ponosa".

- Ako se mi pitamo, Parade neće ni biti - rekao je Dačić. - Hoćete da ja preuzmem odgovornost i da kažem: ako će Srbija da izgubi kandidaturu zbog "Parade ponosa", nek je izgubi! Ali, ja ne verujem da će tako biti. Bolje da ja budem kriv što "Parada ponosa" nije održana, nego da padne krv!

Otkazao bih sve šetnje i sve parade

Dačić kaže da je on na mestu organizatora odložio bi "Paradu ponosa" zbog celokupne bezbednosne situacije u Srbiji, dešavanja na severu Kosova i pretnji organizacija koje se protive održavanju "Parade ponosa".

On takođe smatra da bi trebalo otkazati i "porodične i sve druge šetnje" dok je situacija u zemlji ovakva. Ministar, međutim, napominje da će, ukoliko politički stav bude da Parada mora da se održi, policija ispuniti svoju dužnost.

Kako da popravljam vodeni top?!

Na pitanje ima li policija dovoljno opreme za obezbeđenje "Parade ponosa", on kaže da će uvek biti više onih koji se protive održavanju parade mnego što će biti policije.

Dveri: "Gej parada" je nasilje protiv većine Srba!

Palma: Biću na čelu "Parade ponosa"! (VIDEO)

Parade ponosa neće biti?!

- Ipak, policija ima određene interventne snage ali nema dovoljno opreme za 5.000 policajaca, koliko je potrebno. Šta, ja sad treba da popravljam vodeni top, znate li kada je on poslednji put korišćen?

Prema saznanjima do kojih je policija došla, planirano je da se izazove nekolikpo požara u okolini Beograda kako bi se policijske snage rasturile na više strana. Dačić se zapitao i šta bi još policija mogla da uradi što već nije uradila:

Zar da glumimo "Velikog Brata"?!

Sa druge strane, napominje Dačić, grupe koje napadaju policiju za ovih godinu dana naučile su nove načine borbe protiv policije:

- Razvili su nove metode komunikacije, čak i preko video-igrica. Policija sada treba da glumi "Velikog brata" i prati njihove razgovore.

- Jesmo li pohapsili prošle godine, a oni su pušteni? Nije policija obrazovna ustanova da vaspitava omladinu!

Uvek ćemo biti krivi!

On smatra da će, ukoliko "Parada ponosa" bude održana, policija u svakom slučaju biti kriva:

- Ako do nereda dođe, biće policija kriva što je do nereda došlo! Ako upotrebi silu, biće kriva zašto bije omladinu! Ako ne upotrebi silu, biće kriva zašto ih nije dovoljno tukla?

Jelena Kostić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.