Dačić: Akcija BIA potvrdila kredibilnost bezbednosnih struktura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2010, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Akcija BIA potvrdila kredibilnost bezbednosnih struktura

SOKO BANJA -

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je akcija Bezbednosno informativne agencije i francuskih službi veoma značajna jer je još jednom potvrdila veliku kredibilnost domaćih bezbednosnih struktura, policije, tužilaštva i pravosudnog sistema.

"Akcija dokazuje da današnji sistem bezbednosti u Srbiji veoma dobro sarađuje sa partnerima iz inostranstva, što potvrđuje i niz akcija u kojima je uhapšen veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj ljudi", rekao je Dačić novinarima nakon otkrivanja spomen-obeležja kriminalističkom inspektoru Bori Stefanoviću, ispred policijske stanice u Soko Banji.

On je napomenuo da je akcija BIA i francuske službe sprovedena na osnovu informacija koje su imale te dve službe.

"Pripadnici MUP-a Srbije su uhapsili jedan broj ljudi u Srbiji, dok je ostatak grupe uhapšen u Francuskoj, ali, kako je akcija još u toku, detalji se, zasad, ne saopštavaju, objasnio je Dačić.

On je istakao da će Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi tu istragu saopštiti ono što smatra da ne bi škodilo nastavku akcije i procesu protiv osumnjičenih.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio je danas da je tužilaštvo zatražilo istragu i pritvor protiv osmorice osumnjičenih za krijumčarenje oružja iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Francusku.

Organizator te kriminalne grupe je Viktor Stijović, koga je pre dva dana uhapsila francuska policija u Parizu. Protiv njega i Nenada Šojića krivični postupak pokrenulo je francusko pravosuđe.

Pripadnici ove organizovane grupe terete se za nelegalni promet vatrenog oružja i municije u nameri da za sebe pribave finansijsku korist. Vatreno oružje je nabavljano u Srbiji i BiH, a zatim ilegalno prebačeno u Francusku i tamo prodavano na crnom tržištu, navedeno je u saopštenju tužilaštva.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.