DS: Dačićev spisak lepih želja

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Dačićev spisak lepih želja

Beograd -- Šef poslaničkog kluba "Izbor za bolji život" Dragoljub Mićunović kaže da je ekspoze mandatara Ivice Dačića "spisak lepih želja".

On je rekao da u ekspozeu mandatara nema mnogo novina u odnosu na program prošle vlade.

Mićunović je novinarima u parlamentu izjavio da u Dačićevom ekspozeu, koji je pre svega opis događaja i stanja, nema konkretnih mera za realizaciju vladinog programa.

"Ovaj spisak lepih želja je rezultat nespojivih kompromisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neoliberalnog i socijalističkog koncepta, i skeptičan sam da je to moguće. Nema nikakvog konkretnog plana kako vlada može da pronadje sredstva da lepe želje realizuje. Nema smisla varati narodna očekivanja ako nema načina da se to uradi", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u ekspozeu se ne navodi ni kakvom poreskom politikom buduća vlada namerava da obezbedi sredstva, a nema ni pomena tajkuna koji su, kako je istakao, ruinirali državu.

"Svako može da ima lepu želju, ali rezultata nema. Ako će privredu voditi čovek koji je 12 godina najviše uticao na monetarnu politiku i privredni razvoj, kuda će Srbija krenuti", rekao je Mićunović.

On je objasnio i da se ne može istovremeno prihvatati proces evrointegracija i predlagati zaštita srpskih proizvoda sprečavanjem trgovinske liberalizacije sa EU.

"Ulazak u EU nije samo puka želja, važno je ostvariti sve ono što liči na modernu evropsku zemlju, ali sa kojim kadrovima ćemo napredovati, sa kojim naučnicima ćemo razvijati nauku, kako ćemo razvijati slobode kada su prve odluke parlamenta sužavanje prava opozicije i kada se izvršnoj vlasti daje moć da uvodi partijske kadrove u institucije", kazao je Mićunović.

Takođe, nespojiva je, prema njegovim rečima, zainteresovanost za razvoj demokratije i koncentracija moći u rukama premijera i vicepremijera.

"Ako se po jutru dan poznaje, možemo da očekujemo povećanje nadležnosti izvršne vlasti, a sužavanje prava parlamenta i opozicije", zaključio je Mićunović.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.