DAČIĆ: UOBIČAJENE AKTIVNOSTI U POTRAZI SA MLADIĆEM

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: UOBIČAJENE AKTIVNOSTI U POTRAZI SA MLADIĆEM

PIROT - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je policijska potraga za ljudima bliskim Ratku Mladiću deo uobičajenih aktivnosti u saradnji sa Haškim tribunalom. "Izvršen je pretres na nekoliko lokacija, jedno lice je privedeno na razgovor, tako da

PIROT - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je policijska potraga za ljudima bliskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ratku Mladiću deo uobičajenih aktivnosti u saradnji sa Haškim tribunalom.

"Izvršen je pretres na nekoliko lokacija, jedno lice je privedeno na razgovor, tako da ovo jesu uobičajene aktivnosti i nije reč ni o kakvim posebnim ativnostima za koje neko može da pretpostavlja da su javljene na telefon koji je dat posle objavljivanja ove novčane nagrade", rekao je Dačić novinarima u Pirotu posle razgovora u Policijskoj upravi.

Ministar je ponovio da je Vlada Srbije rešena da ostvari punu saradnju sa Haškim tribunalom. Dačić je dodao da su akciju u Beogradu i Aranđelovcu izveli MUP Srbije, Tužilaštvo za ratne zločine i bezbednosne službe u okviru aktivnosti Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom.

"U tom smislu mi smo uvek i do sada proveravali sve lokacije i sve informacije koje se tiču lokacije gde se eventualno kriju haški optuženici, ali se redovno vrše kontrola i pretres i onih lokacija kada je reč o ljudima za koje se osnovano sumnja da su povezani sa licima koja se potražuju ili sa njihovom rodbinom", kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, pošto je Vlada Srbije povećala nagradu za informacije o Mladiću na 10 miliona evra, na telefonski broj koji je odredila vlada javio se određen broj osoba čije se informacije proveravaju. "U svakom slučaju, svaka informacije je korisna, ali ova akcija nema nikakve veze sa tim, ona je na osnovu bezbednosnih saznanja koja su ranije prikupljena", kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.