DAČIĆ: Pozvane diplomate, a ne Obama i Kameron!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Okt.2014, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: Pozvane diplomate, a ne Obama i Kameron!

- Pozivi nisu upućeni njima. Biće pozvani njihovi predstavnici ovde u zemlji. Kada je reč o diplomatskim predstavnicima, svi naši saveznici će biti pozvani - rekao je šef diplomatije Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da poziv na vojnu paradu povodom oslobođenja Beograda nije upućen predsedniku SAD Baraku Obami i premijeru Velike Britanije Dejvidu Kameronu, već diplomatskim predstavnicima tih zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
“Pozivi nisu upućeni njima. Biće pozvani njihovi predstavnici ovde u zemlji. Kada je reč o diplomatskim predstavnicima, svi naši saveznici će biti pozvani”, rekao je šef diplomatije Dačić u emisiji “Upitnik” na RTS.

Gašić je, gostujući u istoj emisiji, objasnio da je njegova izjava o pozivu Obami i Kameronu izvučena iz konteksta.

“Rekao sam da ćemo pozvati sve saveznike iz Prvog i Drugog svetskog rata, u kontekstu pozivanja svih prijatelja Srbije, za koje smatramo i SAD i Veliku Britaniju”, rekao je Gašić.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.