DAČIĆ OTVORIO SAOBRAĆAJNICU DO STARE PLANINE

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ OTVORIO SAOBRAĆAJNICU DO STARE PLANINE

PIROT - Deo saobraćajnice od Pirota do Stare planine, dugačak 9,5 kilometara, u čiju izgradnju je uloženo više od 60 miliona dinara, danas je svečano pustio u saobraćaj zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Otvarajući deonicu puta Koprivštički krst - Belski most, Dačić je naglasio značaj ravnomernog razvoja saobraćajne mreže u celoj državi radi stvaranja uslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i za ekonomski napredak. Dačić je istakao i da je Vlada Srbije opredeljena da podrži razvoj putne mreže i u krajevima poput pirotskog ističući da je deo saobraćajnice koja je danas otvorena "od životnog značaja za ljude koju tu žive".

On je dodao i da je "ovo za Srbiju mala investicija u celini, ali da je za ljude koji žive na tom području, izuzetno velika stvar". Dačić se zahvalio lokalnoj samoupravi, Ministarstvu za infrastrukturu i JP "Putevi Srbije" koji su obezbedili finansijska sredstva za izgradnju te saobraćajnice.

Ministar policije je istakao i da je Pirot strateški važan za Srbiju jer se nalazi na jednom kraku Koridora 10, čijim završetkom će biti stvorene dodatne mogućnosti za ekonomski razvoj celog kraja. Dačić je dodao da je Pirot kao pogranično područje značajan i sa aspekta rada policije u borbi protiv kriminala i korupcije, kao radi očuvanja javnog reda i mira.

On je prethodno u okviru posete Pirotu obišao korporaciju "Tigar" i fabriku konfekcije "Prvi maj", kao i lokalnu policijsku upravu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dačić: Pomoć za Tigar i "Prvi maj"

Izvor: B92, 02.Nov.2010

Pirot -- Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će Vlada Srbije pomoći korporaciji Tigar i konfekciji 'Prvi maj' u Pirotu...Dačić je rekao da je interes Srbije da ta dva preduzeća uspešno posluju, jer ukupno zpošljavaju više od 4.500 radnika...On je naveo, prilikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.