DAČIĆ O DEŠAVANJIMA NA SEVERU KOSMETA: Ovo na Jarinju je generalna proba, ne znam da li je Kurti lud ili radi uz nečiji pristanak

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 07:59

DAČIĆ O DEŠAVANJIMA NA SEVERU KOSMETA: Ovo na Jarinju je generalna proba, ne znam da li je Kurti lud ili radi uz nečiji pristanak

Ovo na Jarinju je generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica. Pitanje je ko je sada mentor ovog što se događa. Nemačka, SAD, neko drugi, a i ćutanje je znak odobravanja, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Došli su na sever Kosmeta bez najave što im inače nije dozvoljeno... Hoće međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajednicu da dovedu pred svršen čin. Oni su to već uradili, a tolerisanje jedne takve političke situacije dovodi baš do ovakvih situacija kao na Jarinju, rekao je predsednik Skupštine Srbije u jutrošnjem gostovanju uživo u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Da podsetim, ova tema bila je aktuelna još kad su bili započeti pregovori u Briselu, u oktobru 2012, koje sam baš ja započeo. Tači i ja smo tada potpisali sporazum a njegova suština bilo je formiranje Zajednice srpskih opština što do dan-danas nije sprovedeno. Garant tadašnjeg potpisa bila je Ketrin Ešton i EU - podsetio je Dačić podsetivši i na niz događaja koji su se dogodili a koje je međunarodna zajednica tolerisala kao i ovo što se sada događa: uvođenje taksi 100 odsto, formrianje tzv. Vojske Kosova, prijava za članstvo u Unesko i druge međunarodne zajednice, suđenja Srbima širom Kosova.

- Ovde je suština zauzimanja severa Kosmeta. Taj Kurti se ponaša kao da ništa pre njega nije bilo. Samo ne znam dal je lud ili ovo radi uz nečiji pristanak - rekao je Dačić.

- Oni ne žele dogovor, dodao je Dačić i podsetio da međunarodna zajednica a da je ovo na Jarinju generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

JARINJE JE GENERALNA PROBA Ivica Dačić: Otpočetka vode politiku "svršenog čina"

Izvor: Blic, 22.Sep.2021

Ovo na Jarinju je generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica. Pitanje je ko je sada mentor ovog što se događa.. Nemačka, SAD, neko drugi, a i ćutanje je znak odobravanja - rekao je Ivica Dačić o događajima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.