DAČIĆ: NEIZVESTAN STAV NEMAČKE

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: NEIZVESTAN STAV NEMAČKE

Ivica Dačić izjavio je u Berlinu, gde učestvuje na kongresu Socijaldemokratske partije Nemačke , da će u narednim danima biti neizvesan konačan stav Nemačke o dodeli statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Berlinu, gde učestvuje na kongresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Socijaldemokratske partije Nemačke, da će i u narednim danima biti neizvesan konačan stav Nemačke o dodeli statusa kandidata Srbiji za članstvo u evropskoj uniji (EU).

Očigledno je da na nemačkoj političkoj sceni postoje različita viđenja proširenja EU, a samim tim i odobravanja, odnosno neodobravanja kandidature Srbiji, izjavio je Dačić novinarima u Berlinu.

Iz nedavne izjave kancelarke Angele Merkel se vidi da je taj stav trenutno negativan, a s druge strane, imam podatak da rukovodstvo SDP Nemačke smatra da Srbija treba da dobije status kandidata, rekao je Dačić.

On je naveo da je dobio uveravanje šefa poslaničkog kluba socijaldemokrata u Evropskom parlamentu (EP) Martina Šulca, od Nove godine predsednika EP, da će u toku dana razgovarati sa Merkel, kako bi uticao na zajednički stav, koji se priprema za sednicu Evropskog saveta 9. decembra.

Dačić je ocenio da bi Srbija trebalo da razvija dobre odnose sa nemačkim političarima.

Prema njegovim rečima, MUP Srbije nastavlja saradnju sa nemačkom policijom, koja je partner broj 1 u EU i sa kojom zajednički radi na smanjenju broja azilanata iz Srbije.

Dačić je istakao da je Socijalistička partija Srbije (SPS) posle dužeg vremena, pozvana na kongres Socijaldemokratske partije Nemačke, koja je odala priznanje evropskom putu SPS i pružila podršku njenom članstvu u Socijalističkoj internacionali i Partiji evropskih socijalista.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.