DAČIĆ I FERHOJGEN: Srbija spremna za članstvo u EU

Izvor: Telegraf.rs, 16.Sep.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ I FERHOJGEN: Srbija spremna za članstvo u EU

Prvi potpredsednik Vlade je na sastanku s bivšim poslanikom Bundestaga naglasio da je Srbija spremna za pregovarački proces, a Ferhojgen je ocenio da je Srbija sada spremnija za članstvo nego što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i bivši evropski komesar za proširenje Ginter Ferhojgen istakli su danas da je Srbija spremna za članstvo u Evropskoj uniji.

Ferhojgen je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da je Srbija sada spremnija za članstvo nego, što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije.

On je naglasio da oseća snažnu obavezu da se založi za Srbiju u EU i da će to i činiti, između ostalog, i zato što smatra da ponašanje prema našoj zemlji u prethodnom periodu nije uvek bilo korektno.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- EU treba da nastavi sa politikom proširenja, jer je to u interesu svih članica Unije, kao i da perspektiva članstva predstavlja veliki podsticaj sprovođenju političkih, ekonomskih i društvenih reformi u zemljama kandidatima za članstvo – istakao je Ferhojgen.

Dačić, koji je i šef srpske diplomatije, istakao je da je prvi spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji i dodao da je naša zemlja potpuno spremna za pregovarački proces.

Dačić, koji je i šef srpske diplomatije, izrazio je nadu da će Ferhojgen svojim iskustvom pomoći Srbiji na putu ka EU i naglasio da je naša zemlja spremna za jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa sa SR

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Nemačkom.

Fehojgen, istaknuti član Socijaldemokratske partije Nemačke i bivši poslanik Bundestaga boravi u Beogradu povodom učešća na konferenciji „EU i Zapadni Balkan 2020“. On se sastao i sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija spremna za pregovarački proces

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i bivši evropski komesar za proširenje Ginter Ferhojgen istakli su da je Srbija spremna za članstvo u Evropskoj uniji...Ginter Ferhojgen je ocenio da je Srbija sada spremnija za članstvo nego, što su to bile zemlje koje su 2004. i kasnije postale članice Unije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.