DAČIĆ I BASKONSKI POTPISALI SPORAZUM O READMISIJI

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ I BASKONSKI POTPISALI SPORAZUM O READMISIJI

BUKUREŠT - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Baskonski potpisali su danas u Bukureštu Sporazum o readmisiji koji treba da doprinese nastavku evropskih integracija Srbije.

Potpisivanje tog dokumenta "predstavlja još jedan korak dalje u evropskom integracijama Srbije", saopšteno je, posle potpisivanja Sporazuma, iz Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije.

 Dačić i Baskoni su naglasili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dobre međudržavne i prijateljske odnose između dva naroda, navodi se u saopštenju.

 Dačić je tokom sasatanka izrazio zahvalanost na principijelnom stavu rumunskih zvaničnika vezanom za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

 On je naveo da se to naročito odnosi u stavovima rumunskih zvaničnika, prema svim predlozima i inicijativama koje žele da nametnu  Kosovu status nezavisne države.

"Samim tim od velikog značaja je bilo odbijanje učestvovanja predsednika Rumunije Baseskua na regionalnom sastanku u Poljskoj, gde je bio pozvan kao i takozvana predsednica Kosova", ukazao je Dačić.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije, tokom posete Rumuniji ucestvovao je i na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova zemalja članica Organizacije za crnomorsku i ekonomsku saradnju (BSEC).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.