Brnabić i članovi vlade položili vence povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 11:55

Brnabić i članovi vlade položili vence povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića

Đinđić je ubijen u atentatu 12. marta 2003. godine, na ulazu u zgradu vlade

Premijerka Ana Brnabići članovi vlade položili su vence na mestu na kom je izvršen atentat na nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića pre 21 godine.

Pored premijerke polaganju venaca su prisustvovali i članovi i ministari Ivica Dačić, Goran Vesić, Jelena Begović, Mihailo Jovanović, Danica Grujičić, Jelena Tanasković, Tomislav Momirović, Miloš Vučević, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandar Martinović, Slavica Đukić Dejanović, Tomislav Žigmanov i drugi članovi vlade.

Đinđić je ubijen na ulazu u Vladu Srbije. Tada je imao 50 godina. Nakon njegovog ubistva pokrenuta je opsežna policijska operacija "Sablja", a u zemlji je proglašeno vanredno stanje.

Tom prilikom su pohapšeni, a nakon troipogodišnjeg procesa i osuđeni, članovi kriminalne grupacije nazvane "zemunski klan" čiji su pripadnici i saradnici bili među organizatorima i izvršiocima ubistva. Među izvršiocima nalazili su se i pripadnici Jedinice za specijalne operacije, potom rasformirane. Kako je presuđeno, Milorad Ulemek Legija, osuđen zatim na 40 godina, naredio je Zvezdanu Jovanoviću, veteranu JSO, da ubije Đinđića.

Izvor: Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brnabić i članovi Vlade položili vence na mestu gde je ubijen Zoran Đinđić

Izvor: Danas, 12.Mar.2024

Premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije položili su danas vence u Beogradu povodom 21. godišnjice atentata na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića.Brnabić i ministri vence su položili ispred spomen-ploče u dvorištu Vlade, na mestu na kom je pre 21 godinu ubijen Đinđić,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.