Bajatović: Sević i Petrović ne predstavljaju interese SPS

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Sević i Petrović ne predstavljaju interese SPS

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović izjavio je danas da doskorašnji predsednik Gradskog odbora socijalista Siniša Sević i njegov zamenik Ðorđe Petrović više ne predstavljaju interese te stranke, pa je zbog toga u Skupštini grada, osnovana nova odbornička grupa "Ivica Dačić - SPS - PUPS- JS - Novosadski demokratski pokret za Novi Sad".

Bajatović je na vanrednoj konferenciji za novinare, održanoj pred početak današnje sednice Skupštine grada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Novog Sada, rekao da novoformirana odbornička grupa za sada ima sedam članova i da je "otvorena", odnosno da on očekuje da će joj u narednom periodu pristupiti još odbornika.

"Nova odbornička grupa će biti deo vladajuće koalicije u Novom Sadu što će dokazati i na današnoj sednici jer će glasati za predlog budžeta", rekao je Bajatović dodajući da je program odborničke grupe sačinjen od 20 tačaka i da će ta grupa se ponašati u skladu tih propisaih tačaka.

Funkciju predsednika novoformirane odborničke grupe imaće Petar Chirović koji je pre nekoliko meseci napustio Demokratsku stranku Srbije, a zamenik predsednika je odbornik PUPS-a Tihomir Nikolić.

Osim njih dvojice, članovi te odborničke grupe su i Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije, Branka Pejić, koja je takođe napustila DS S, Slađana Križanić, Ana Vozar i Danijel Borbaš iz Novosadskog demokratskog pokreta, a svi troje su nekada bili članovi DS.

Na novinarsko pitanje da li su Sević, koji je aktuelni predsednik Skupštine grada Novog Sada, i Petrović, isključeni iz SPS, jer po Bajatoviću ne predstavljaju interese te stranke, on je rekao da "još nisu isključeni, a šta će biti u narednom periodu ostaje da se vidi".

"Već smo uputili zahtev odbornicima Seviću, Petroviću i Klaudiji Ilić da iz moralnih i drugih razloga vrate svoje mandate koji pripadaju SPS-u", rekao je Bajatović.

Pre tri meseca, Glavni odbor SPS doneo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora u Novom Sadu, a odluka o izboru novog rukovodstva i formiranju novog gradskog odbora još nije doneta.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bajatović: Sević i Petrović ne predstavljaju interese SPS

Izvor: Blic, 29.Dec.2014

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović izjavio je danas da doskorašnji predsednik Gradskog odbora socijalista Siniša Sević i njegov zamenik Đorđe Petrović više ne predstavljaju interese te stranke, pa je zbog toga u Skupštini grada, osnovana nova odbornička grupa "Ivica Dačić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.