Amerikanci ponovili stav o potrebi hitnog ukidanja taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci ponovili stav o potrebi hitnog ukidanja taksi

Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, danas su, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ponovili stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH.

Sa američke stane, "izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa koji imaju bogatu istoriju.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Dačić je Erata i Berklija, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, podsetio da smo prošle godine nizom manifestacija obeležili 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Ponovljena je spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja trajnog rešenja nakon povlačenja odluke o taksama, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JOŠ JEDNA OPOMENA ZA PRIŠTINU Amerikanci opet tražili hitno ukidanje taksa na Kosovu

Izvor: Blic, 26.Feb.2019, 08:21

Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, ponovili su u ponedeljak, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Beogradu, stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.