Predata lista SPS-PUPS-JS

Izvor: RTS, 05.Feb.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predata lista SPS-PUPS-JS

Koalicija SPS-PUPS-JS predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 16. mart, a nosilac i prvi na listi je lider socijalista Ivica Dačić.

Republičkoj izbornoj komisiji predata je lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS za vanredne izbore zakazane za 16. mart. 

Nosilac liste i prvi na listi je predsednik Socijalističke paritje Srbiej >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić.  

Na listi od 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, nalaze se predstavnici SPS-a, PUPS-a i JS-a.

Lista nosi naziv "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", a predali su je zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Obradović je rekao da ta koalicija nije želela izbore ali da ih spremno dočekuje, što potvrđuje, kako je rekao, i više od 30.000 potpisa građana koji su podržali listu.

"Planirali smo da prikupljanje potpisa obavimo ranije i da predamo od 13.000 do 15.000 potpisa ali smo predali 31.177, što govori o spremnosti koalicije za učešće na izborima", rekao je Obradović.

Koalicija SPS-PUPS-JS će na izborima nastupiti u najjačem sastavu i sa politikom koja je već prepoznata, a koja je socijalno odgovorna, levičarska, domaćinska i sposobna da reši nagomilane probleme, kaže Obradović.

Prema njegovim rečima, ta politika koaliciju čini drugačijom od ostalih.

Obradović je takođe rekao da u prethodnom periodu nije postojao nijedan ozbiljniji problem u međusobnoj saradnji koalicionih partnera (SPS-PUPS-JS) i da na ovim izborima učestvuju da bi pobedili, zbog čega traže poverenje građana za nove izazove i poslove koji predstoje.

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić rekao je da koalicija po treći put izlazi na parlamentarne izbore i da je red da osvoji prvo mesto.

Krkobabić je ocenio da to nije preambiciozno, pre svega zbog misije i ciljeva koje koalciija SPS-PUPS-JS ima.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković naglasio je da ne veruje da će ta koalicija davati glasove u parlamentu i podsetio da se do sad uglavnom dekretom glasalo za sve ministre.

Predaji liste prisustvovali su i funkcioneri SPS-a Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić, Aleksandar Antić, Dijana Vukomanović, Dušan Bajatović, Đorđe Milićević.

Koalicija SPS-PUPS-JS je druga lista koja je predata RIK-u.

Juče je koalicija okupljena oko SNS-a predala listu RIK-u, a ta lista je sinoć i proglašena i biće prva na zbirnom izbornom listiću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam crvenih južnjaka

Izvor: OkRadio.rs, 06.Feb.2014, 12:05

Na izbornoj listi SPS-PUPS-JS za parlamentarne izbore, iz Vranja, Surdulice i Vladičinog Hana nalazi se šest kandidata za narodne poslanike. Veoma vidoku poziciju na spisku, 22. zauzima predsednik opštine Surdulica Novica Tončev. Za njim, na 87. mestu je državni sekretar Ministarstva rada i...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.