Vučić: Cilj SNS-a da okupi stručne ljude

Izvor: RTS, 03.Feb.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Cilj SNS-a da okupi stručne ljude

SNS će voditi pozitivnu kampanju na predstojećim izborima i fokusiraće se na ekonomiju, sigurnost penzionera i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, poručio Aleksandar Vučić koji je izabran i za nosioca liste SNS-a.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je na sednici Glavnog odbora stranke da će ta stranka voditi pozitivnu kampanju na predstojećim izborima i da će se fokusirati na tri cilja - podsticanje ekonomskog razvoja, sigurnost penzionera i nastavak borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv korupcije i kriminala.

Srpska napredna stranka predstavila je izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", sa kojom izlazi na vanredne parlamentarne izbore 16. marta, a prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

On je novinarima nakon sednice Glavnog odbora stranke rekao da je namera naprednjaka da vode pozitivnu kampanju i da političke protivnike pobede poštenom i odgovornom politikom.

"Na narodu je da kaže svoj sud i da li je zadovoljan našom marljivošću, radom a sami znamo da možemo još više i bolje", rekao je Vučić i dodao da će političku konkurenciju poštovati i da se prema njima neće ponašati "onako kako su se oni u prošlosti ponašali prema nama, ali ni onako kako su se ponašali u prethodnih 48 sati".

"Naš cilj je ekonomija, što više poslova za mlade, podsticanje preduzetničkog duha i privatnog sektora, drugi cilj je zaštita penzionera, jer nećemo dozvoliti da to bilo ko ugrozi, što sam rekao i čelnicima MMF-a.

Treći cilj je nastavak borbe protiv korupcije i kriminala", poručio je Vučić članovima Glavnog odbora.

Istakavši da je ubrzanje sveukupnih reformi a pre svega ekonomskih glavni prioritet, Vučić je rekao da narod očekuje ozbiljne rezultate na polju ekonomije.

"Pitaju se kako to mi pravimo aranžmane. Pre nekoliko godina postigli su ugovor s 'Fijatom', ali taj ugovor niko nije video. Ja sam video, ali to je službena tajna pa ne mogu da kažem šta je u njemu. Mi ćemo naš ugovor s 'Etihadom' pokazati pre kraja kampanje", rekao je Vučić.

Naveo je da je u januaru 2014. u odnosu na januar prošle godine, broj putnika povećan za 65 odsto i upitao da li je to mali rezultat.

On je rekao da za sada nije doneta odluka o koalicionim partnerima već će ta odluka biti doneta po završetku izbora.

"Tražimo podršku naroda za svoju politiku, a posle izbora ćemo videti kakav će biti raspored snaga. Moj predlog će biti da ne formiramo sami vladu, već da pozovemo što više dobrih i stručnih ljudi kao što je Lazar Krstić, kao i iz drugih stranaka koje imaju viziju normalne i pristojne Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da cilj stranke ostaje "normalna i pristojna Srbija", ali da to ovog puta neće biti njihov slogan već će postojati kombinacija slogana.

Ocenivši da neki žele da unište sve dobro, svaku nadu u Srbiji, Vučić je rekao da SNS to ne sme i neće da dozvoli.

Predstoji teška kampanja

"Pred nama je teška kampanja u kojoj ćemo biti izloženi napadima svih onih koji bi Srbiju da vrate u žabokrečinu svoje vlasti, u kojoj su carovali - korupcija, kriminal, napadi na sve koji drugačije misle", rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je dodao da oni koji drže govore i predavanja o demokratiji, zloupotrebljavaju sve u našoj zemlji i dobru volju i činjenicu da se ta stranka trudi da na pristojan način budemo na političkoj sceni Srbije.

"Optužuju nas i nazivaju najgorim imenima i govore o tobožnjoj diktaturi u Srbiji. Zamislite diktaturu u kojoj svaki dan govore o diktaturi na svim sredstvima informisanja, elektronskim medijami, u svim štampanim medijima i ništa drugo im nije ni vest", rekao je Vučić.

Navodeći kao primer takvog odnosa situaciju stvorenu u javnosti, medijima i na društvenim mrežama povodom njegovog učešća u spasavanju zavejanih građana kod Feketića, Vučić je rekao da je ćutao prethodnih 48 sati pustivši da se, kako je rekao, iživljavaju i na njemu, njegovoj porodici i stranci.

"Valjda oni, polazeći od sebe, razmišljaju da smo mi svi isti pa smo jednako loši kao i oni, da to radimo iz nekakvih marketinških razloga - to nam govore oni koji se sunčaju i kvarcuju po solarijumima dok se njihovi građani smrzavaju, dok nemaju gorivo, vodu, sendviče, nemaju ništa...", naveo je Vučić i dodao da se naprednjaci razlikuju od njih po tome što s ponosom kažu da će uvek biti sa svojim narodom.

Vučić je rekao da su svi oni koji napadaju SNS išli dotle da čak dete koje je on izneo iz vozila sa zavejanog puta kod Feketića, "nazovu degenerikom" i da im je to "bilo jako smešno".

"Oni koji se sunčaju i kvarcuju i koji su tako preplanuli da ih narod koji pati ne interesuje, neće nam držati pridike, neće nam držati lekcije, mi ćemo rešavati probleme, bićemo sa svojim narodom uvek kada je teško i po tome ćemo se razlikovati od svih drugih", istakao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Vodićemo pozitivnu kampanju

Izvor: RTS, 03.Feb.2014

SNS će voditi pozitivnu kampanju na predstojećim izborima i fokusiraće se na tri cilja - podsticanje ekonosmkog razvoja, sigurnost penziopnera i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, poručio lider naprednjaka Aleksandar Vučić na Glavnom odboru stranke. ..Predsednik SNS Aleksandar Vučih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.