NP Otadžbina: Istorija će upamtiti Dačića kao političkog konvertita koji nije odgovarao ni za šta

Izvor: KMnovine.com, 08.Maj.2021, 21:00

NP ''Otadžbina'': Istorija će upamtiti Dačića kao političkog konvertita koji nije odgovarao ni za šta

Naslov U novijoj političkoj istoriji Srbije ime Ivice Dačića, predsednika SPS, ostaće upamćeno kao tipičnog predstavnika političke konverzije koja ide do nivoa čak i političke prostitucije, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta "Otadžbina" sa KiM, koje prenosimo u celosti.



Političku karijeru je započeo agresivno i militantno kao portparol SPS-a u vreme Slobodana Miloševića da bi odmah posle njegovog odlaska u >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Hag od istog napravio distancu i na nepristojan način preoteo mu političku stranku.

Od 2004. do 2008. godine podržavao je vladu Vojislava Koštunice i bio upamćen po tome da tu podršku jako dobro naplaćuje. Znao se princip, čim se Dačić uputi ka Vladi Srbije ministri su morali da skupljaju pozamašne novčane priloge da plate politički reket. Tu podršku je završio sa aferom „koferče“ kada je uhvaćen sa mitom od 100.000 evra zajedno sa viceguvrenerom Narodne banke Srbije. Celu optužnicu i sudski proces ispeglao je njegov budući koalicioni partner u Vladi Srbije od 2008-2012. godine Boris Tadić. Umesto da završi u zatvoru on je postao potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova u režimu pomenutog predsednika. 


Nekadašnji američki ambasador u Beogradu Kameron Manter čak je napisao i knjigu pod radnim naslovom „Kako smo prevarili Vojislava Koštunicu“. Glavni lik u knjizi je Ivica Dačić sa kojim je pomenuti ambasador u Atini napravio dogovor da uskrati podršku Vojislavu Koštunici i da se prikloni Demokratskoj stranci i Borisu Tadiću za šta je nagrađen pomenutim funkcijama.

Danas Ivica Dačić žestoko kritikuje taj perod vladavine Demokratske stranke nazivajući ga bivšim režimom svesno izbegavajući činjenicu da je i sam bio bitan deo pomenute vlasti. Čak je 2009. godine proglašen za najevrpljanina Republike Srbije. Tada je potpisao i čuveni mirovni sporazum DS-SPS a on sam upražnjavao košarkašku igru sa ondašnjim predsednikom Srbije.


Odmah po stupanju na dužnost ministra unutrašnjih poslova uhapsio je Radovana Karadžića a nešto kasnije i Ratka Mladića. Aktivno je podržavao dogovore Borka Stefanovića i Edite Tahiri kojima se priznaju dokumenta samoproglašene republike Kosovo, separatistima davao katastarske i matične knjige, priznavao saobraćajne i vozačke registracije ove separatističke tvorevine.
Tvrd stav SPS u zaštiti integriteta i suvereniteta Srbije čiji je deo KiM doveo je do bombardovanja Srbije a naslednik na tronu pomenute stranke bez imalo griže savesti je priznavao dokumenta samoproglašene republike Kosovo.

Na njegovo insititranje je doneta uredba da svaki Srbin koji pređe van administrativnih prelaza sa južnom srpskom pokrajinom platiće kaznu od 120.000 dinara. Predsednik SPS tako je zaokruživao državnost secesionista. Ali zato kada su god bili bilo kakvi izbori u Republici Srbiji on je obilato koristio reputaciju i renome Slobodana Miloševića kao patriote a u stvarnosti i na terenu učestvovao u stvaranju još jedne albanske države na Balkanu.

Kao predsednik Vlade Srbije u mandatu 2012-2014. godine potpisao je izdajnički Briselski sporazum kojim je institucije Republike Srbije proterao iz južne srpske pokrajine. Te institucije je predao separatistim u Prištini kao što su policija, sudstvo, telekomunikacije, elektroprivreda itd. Ono što Srbija po cenu bombardovanja nije povukla sa Kosova i Metohije to je u miru pomenuti konvertit Ivica Dačić na tacni predao Prištini.






Tako je 06.12.2012. godine kao predsednik Vlade Srbije uspostavio klasičnu granicu između centralne Srbije i njene južne pokrajine koja se ne razlikuje mnogo od granice Srbije i Mađarske ili Srbije i Rumunije. Ulogu izdajnika svesno je prepustio Aleksandru Vučiću čija krivica nije ništa manja a on sam od prilike do prilike glumi patriotu i srpskog nacionalistu dok u isto vreme legalizuje i legitimiše samoproglašenu republiku Kosovo. Tako njegov potpredsednik stranke Branko Ružić aktivno učestvuje u svim predizbornim kampanjama na paralamentarnim separatističim izborima Prištine podržavajući „Srpsku listu“ u okviru koje su i kandidati Socijalističke partije Srbije.

U budućem vremenu, posle silaska sa vlasti izdajničke koalicije SNS-SPS, ime Ivice Dačića moraće biti predmet sudskih procesa zbog dela nacionalne veleizdaje na osnovu člana 306 i 307 krivičnog zakona Republike Srbije. Njegova izdajnička delatnost je u kontinuitetu i traje neprekidno od 2008. do 2021. godine. Promena režima njega ne sprečava da on u svima njima ruši teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije što je u suprtosti sa zvaničnim Ustavom Republike Srbije na koji je on toliko puta položio zakletvu da će ga poštovati i sprovoditi.

Stoga će njegovo ime kao političkog konvertita kome nije stalo ni do principa ni do ideologije nego samo do gole vlasti ostati upamćeno u modernoj istoriji Srbije. Doduše, on to sam i priznaje kada u nastupu primetne alkoholisanosti kaže da je mnogo bolje biti godinu dana na vlasti nego tri godine u opoziciji.

Kako radili, tako nam Bog pomogao.




Kosovska Mitrovica
30.04.2021. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“






* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
IZJAVA ZA ROBIJU Dačić: Obustavljeno povlačenje priznanja, razgraničenje jedino rešenje - KM NovineIZJAVA ZA ROBIJU Dačić: Obustavljeno povlačenje priznanja, razgraničenje jedino rešenje #Ivica #Dačić #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija #Brisel #Sporazum #Šiptari #Albanci Srbija je privremno zaustavila akciju povlačenja priznanja okupirane teritorije, Kosova i Metohije, zbog toga što su se separatisti obavezali da neće voditi kampanju za priznavanja i učlanjenje tzv „Kosova" u međunarodne organizacije, poručio je u intervjuu za Blic, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.


PROČITAJTE JOŠ:   
Ovako je potpisana izdaja Srbije u Briselu: Ivica Dačić svojeručno i to latinicom! - KM NovinePogledajte potpis Ivice Dačića i to latinicom na izdaju Kosova i Metohije. Veliki socijalista, levičar i ljubitelj kofera je tako potisao izdaju Kosova i Metohije po kojoj će ostati zapamćen među Srbima. Taj isti Ivica Dačić dizao je dreku zato što je u zgradi vlade Srbije prisutna slika po njemu domaćeg izdajnika Milana Nedića koju je Ivica Dačić skinuo .


PROČITAJTE JOŠ:   
Dačić istovremeno traži povlačenja priznanja Kosova i osnivanje Velike Albanije na KiM! - KM NovineDačić istovremeno traži povlačenja priznanja Kosova i osnivanje Velike Albanije na KiM! #Dačić #Vučić #Izdaja #Priznanje #Kosovo #Metohija #Srbja #Velika #Albanija #Kosovo #Metohija Uvežbanim političkim manipulacijama Ivica Dačić pokušava da predstavi svoj rad kao nekakav patriotski uspeh dok istovremno, ako malo bolje pogledate, priznaje da sprovodi izdaju.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.